Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

Φίλος ο οποίος πέρασε τις πλέον δυναμικές δεκαετίες της ζωής του ομνύοντας λυσσαλέα στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και στην συνέχεια του Κ Σημίτη, εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε φανατικό οπαδό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
“Δηλαδή, εσύ τώρα ,έγινες Νεοδημοκράτης;” τον ρώτησα.
“Όχι, βέβαια!” μου απάντησε με κάποια έκφραση που θα την έλεγα και έκφραση αηδίας!
Έλα, Χριστέ και Παναγιά!
Τι σχιζοφρένεια είναι πάλι αυτή;
Να λατρεύεις τον αρχηγό ,αλλά να αποκηρύσσεις το κόμμα του!
Καμιά, σχιζοφρένεια, κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι!
Διότι, η Νέα Δημοκρατία του ιδρυτή της Κ Καραμανλή, του Ράλλη και του Αβέρωφ δεν υπάρχει πιά.
Η ιστορική Ρηγίλλης όπου οι χιλιάδες οπαδοί της γαλάζιας παράταξης κατέθεταν εθελοντικά την ψυχή τους έβαλε προ πολλού λουκέτο.
Ο επονομαζόμενος “ψυχή της παράταξης” Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζει εξόριστος και χειμαζόμενος εις τας Ευρώπας,
Άλλωστε ο σημερινός αρχηγός της και δις πρωθυπουργός -και μπράβο του!- Κυριάκος Μητσοτάκης την αποκαλεί πλέον επισήμως “Νέα-Νέα Δημοκρατία”!
Επειδή αυτό το επαναλαμβανόμενο “νέα” παραπέμπει κάπως σε ..τραυλισμό, θα ήταν πιο ..εμπορικό να μετονομασθεί το κόμμα σε Κόμμα Νεοφιλελευθέρων”,το όνομα του κόμματος με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ,μετά την μεταπολίτευση, καθυβρίζοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός της εποχής.
Η απόφαση του κ Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει την φυσιογνωμία, την στόχευση και τον προσανατολισμό της ΝΔ εκδηλώθηκε ήδη από τις πρώτες μέρες οπότε εξελέγη αρχηγός της ΝΔ
Προσέλαβε δίπλα του και εξ απορρήτων τρεις -τέσσερις δημοσιογράφους Αριστερο- ΠΑΣΟΚους ,λες και η μεγάλη γαλάζια παράταξη δεν διέθετε ικανούς και καταξιωμένους συναδέλφους.
Για να μη πλατειάζουμε , στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, 11 υπουργοί, το 1/6 δηλαδή του συνόλου των υπουργών και σε καίρια υπουργεία εμφανίζονται άτομα υπηρετήσαντα το ΠΑΣΟΚ και δη τον κ Κ Σημίτη.
Ήδη, λίγο πριν από τις πρώτες εκλογές ο κ Μητσοτάκης έστειλε τον Κ Ευάγγελο Βενιζέλο στην θέση μέλους της Επιτροπής Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ φήμες θέλουν τον κ Ανδρέα Λοβέρδο να περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την Ευρωβουλή.
Η αναφορά σε άλλα παραδείγματα περιττεύει
Από την άλλη πλευρά ,ο κ Μητσοτάκης μιλάει για “την αρχή ενός νέου πολιτικού τόξου”, “πολιτικό εκσυγχρονισμό” ,”πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό ” κλπ
Με την λήξη της δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη θα γίνει ταμείο.
Θα ολοκληρωθεί δηλαδή το έργο του νεότερου -αλλά και ικανότερου αφού κέρδισε δυο φορές την πρωθυπουργία- μέλους της οικογενείας Μητσοτάκη και θα γίνει ο απολογισμός.
Κάθε συνετός πολίτης εύχεται την επιτυχία της εκλεγμένης Κυβέρνησης για το καλό της χώρας και το δικό του.
Μόνο οι μικρόψυχοι και επικίνδυνοι εύχονται και επιδιώκουν την καταστροφή της όπως συνέβη με τις Κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τα “βάστα Σόιμπλε”!
Το τέλος ,πάντως, της ΝΔ όπως την ξέραμε είναι πλέον ορατό .
Σηματοδοτήθηκε με τη ομιλία του κ Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια ,στην μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη πριν από δύο χρόνια , αλλά και με την μη συμμετοχή του στις τελευταίες εκλογές.
Με τούτα και με τ άλλα ,και για τους παλιούς Νεοδημοκράτες, να παραφράσουμε τον μεγάλο Καβάφη:
“Αποχαιρέτα την ,την ΝΔ που φεύγει.. Αποχαιρέτα την ,την ΝΔ που χάνεις…”
 
Top