Επίθεση μετά ληστείας στο σπίτι των Pelosi. Φυσικά η σύζυγος απουσίαζε. Πολλά τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς. Αφού μπορούν να μπουν στο σπίτι των Pelosi με την ίδια ευκολία μπορούν να μπουν και στα σπίτια του Gates, του Fauci, των Biden και των λοιπών. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
Από τον Morgan Phillips/Dailymail



Πάμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες για το ήθος των Pelosi από ένα παλαιότερο ρεπορτάζ της Dailymail>

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Nancy Pelosi, επέμεινε την Πέμπτη ότι ο σύζυγός της Paul δεν έκανε ποτέ επενδύσεις με βάση πληροφορίες που πήρε από την ίδια, εν μέσω ενός ελέγχου σχετικά με την τελευταία επένδυση του πλούσιου χρηματιστή. «Έχει κάνει ποτέ ο σύζυγός σας αγορά ή πώληση μετοχών με βάση πληροφορίες που έχει λάβει από εσάς;» ρωτήθηκε συγκεκριμένα η Pelosi στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της. «Όχι», απάντησε με μορφασμό. «Με τίποτα». Στη συνέχεια η Pelosi απομακρύνθηκε από το βάθρο.


Στις 17 Ιουνίου, ο Paul Pelosi αγόρασε 20.000 μετοχές της εταιρείας ημιαγωγών Nvidia, αξίας μεταξύ 1 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων, κι αυτό πριν από την ψηφοφορία στη Γερουσία για ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να εισφέρει 52 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία ημιαγωγών και να δώσει φορολογικά κίνητρα για την παραγωγή.

Οι Pelosi είναι ένα από τα πιο πλούσια ζευγάρια στο Κογκρέσο και ο Paul Pelosi έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πιο παραγωγικούς χρηματιστές όλων των εποχών. Ωστόσο, το γραφείο της προέδρου σημειώνει συχνά ότι η ίδια η Nancy δεν κατέχει καμία μετοχή.




Για μήνες υπάρχει ευρεία δικομματική συναίνεση πίσω από την απαγόρευση μεμονωμένων συναλλαγών μετοχών για τα μέλη και τους συζύγους τους. Οι νομοθέτες και στα δύο κόμματα έχουν υποβάλει μια σειρά από νομοσχέδια από τότε που η Pelosi εξέφρασε για πρώτη φορά την άποψη της για «ψυχραιμία» προς μια τέτοια απαγόρευση, τον περασμένο Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα κανένα από αυτά να μην καταλήξει προς επεξεργασία.

Την Τετάρτη, ο γερουσιαστής Josh Hawley έγραψε μια επιστολή ζητώντας από τους Δημοκρατικούς να πραγματοποιήσουν ακρόαση σχετικά με την απαγόρευση της διαπραγμάτευσης μετοχών. «Αυτό το ζήτημα του εάν και πώς τα Μέλη του Κογκρέσου συμμετέχουν σε διάφορες οικονομικές συναλλαγές αξίζει να εξεταστεί από την Επιτροπή», έγραψε ο Hawley στον γερουσιαστή Gary Peters, πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων.


«Το 2020 η πρόεδρος Pelosi και ο σύζυγός της είδαν τις μετοχές του δείκτη S&P 500 που κατείχαν να ενισχύονται κατά 14,3%», ανέφερε ο Hawley. Ωστόσο, το 90% των επενδυτικών κεφαλαίων με ενεργό διαχείριση αποτυγχάνουν να νικήσουν την αγορά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Μετά την αρχική αντίδραση, η Pelosi άλλαξε τροπάριο τον Φεβρουάριο και είπε ότι θα υποστήριζε μια απαγόρευση μετοχών εάν δεν στόχευε μόνο στο Κογκρέσο αλλά σε όλη την κυβέρνηση.

«Πρέπει να είναι σε επίπεδο κυβέρνησης», είπε στους δημοσιογράφους η Δημοκρατική της Καλιφόρνια. «Για το δικαστικό σώμα δεν έχει γίνει αναφορά. Το ίδιο για το Ανώτατο Δικαστήριο. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις συναλλαγές μετοχών, και λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις κάθε μέρα». Παρ’ όλα αυτά, τρεις μήνες νωρίτερα η ίδια είχε πει ότι «είμαστε μια οικονομία ελεύθερης αγοράς. [Οι νομοθέτες] θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν».

Παρά την ευρεία υποστήριξη, ορισμένοι Δημοκρατικοί κατηγορούν την ηγεσία που εμπόδισε τέτοιου είδους νομοσχέδια να ψηφιστούν.

«Οι άνθρωποι που ελέγχουν την αντζέντα δεν θέλουν να τη φέρουν στο Κογκρέσο», είπε η Abigail Spanberger, η οποία συνέταξε μια δικομματική πρόταση προκειμένου να αναγκάσει τα μέλη του Κογκρέσου να θέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο φως. «Οι άνθρωποι που ελέγχουν τις επιτροπές δικαιοδοσίας δεν θέλουν να το κάνουν».

Ο Paul Pelosi, ιδιοκτήτης της Financial Leasing Services, έχει συγκεντρώσει προσωπική περιουσία περίπου 135 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2021, η Πρόεδρος της Βουλής κατατάχθηκε ως το 14ο πλουσιότερο μέλος του Κογκρέσου με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία τουλάχιστον 46.123.051 $, σύμφωνα με το Insider.

Οι προσοδοφόρες συναλλαγές μετοχών του Paul Pelosi ώθησαν την εφαρμογή κοινωνικής επένδυσης Iris να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις συναλλαγές του ζευγαριού και να ενημερώνονται κάθε φορά που ο Paul κάνει μια αγορά, ώστε να μπορούν να κάνουν το ίδιο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο δημοφιλής λογαριασμός Twitter @NancyTracker, ο οποίος παρακολουθούσε τις επενδύσεις της Pelosi, έκλεισε από το ίδιο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νόμος STOCK του 2012 απαγορεύει στα μέλη του Κογκρέσου να χρησιμοποιούν «οποιεσδήποτε μη δημόσιες πληροφορίες που προέρχονται από τη θέση που κατέχουν… ή αποκτώνται από την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για προσωπικό όφελος». Επίσης, απαιτεί από τους νομοθέτες να αναφέρουν δημόσια οποιαδήποτε συναλλαγή μετοχών, ομολόγων, συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων και άλλων τίτλων εντός 45 ημερών και όχι μία φορά το χρόνο.

Ωστόσο, η Pelosi δεν είναι η μόνη που συμμετέχει, τουλάχιστον ως ζευγάρι, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του συζύγου της, καθώς περισσότεροι από 220 άλλοι εκπρόσωποι και γερουσιαστές, περίπου το 40% του Κογκρέσου, κατείχαν μαζί τουλάχιστον 225 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχικά περιουσιακά στοιχεία το 2020, σύμφωνα με έρευνα του Insider. Μια άλλη έρευνα του ίδιου ιστότοπου διαπίστωσε ότι 49 μέλη και 182 στελέχη του Κογκρέσου καθυστέρησαν να αποκαλύψουν τις συναλλαγές τους από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, παραβιάζοντας τον νόμο STOCK.

ΟΤΑΝ Ο PAUL PELOSI ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

Ο Paul Pelosi, σύζυγος της προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην κομητεία Napa της Καλιφόρνια, ως ύποπτος ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κομητείας, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal.

Η σύλληψη έγινε στις 23:44 το Σάββατο, και ο κ. Pelosi οδηγήθηκε στη φυλακή νωρίς την Κυριακή για δύο κατηγορίες πλημμελήματος που σχετίζονται με οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Η εγγύηση ορίστηκε στα 5.000 δολάρια και ο κ. Pelosi αφέθηκε ελεύθερος στις 7:26 π.μ. της Κυριακής.

Η κυρία Pelosi δεν ήταν με τον σύζυγό της εκείνη τη στιγμή και νωρίτερα την Κυριακή εκφώνησε την ομιλία έναρξης στο Brown University στο Rhode Island.

«Η ομιλήτρια δεν θα σχολιάσει αυτό το ιδιωτικό θέμα που συνέβη ενώ βρισκόταν στην Ανατολική Ακτή», είπε η Drew Hammill, εκπρόσωπος της κυρίας Pelosi.

Ο κ. Pelosi, 82 ετών, είναι ιδιοκτήτης και εκμεταλλεύεται την Financial Leasing Services, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Αυτός και η κυρία Pelosi που παντρεύτηκαν το 1963, έχουν ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στην κομητεία Napa.

Η κυρία Pelosi είναι ένα από τα πλουσιότερα μέλη του Κογκρέσου. Τα οικονομικά της έχουν προσελκύσει περισσότερο έλεγχο πρόσφατα καθώς η Βουλή εξέτασε κανόνες για να περιορίσει τις συναλλαγές μετοχών, μεταξύ άλλων από συζύγους γερουσιαστών και νομοθέτες της Βουλής. Η ομιλήτρια αποκάλυψε μια σειρά από συναλλαγές που έκανε ο σύζυγός της το 2021, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Amazon.com Inc. και της Apple Inc.





Μετά από όλα αυτά συνέβη το εξής…

Ο Paul Pelosi, σύζυγος της προέδρου Nancy Pelosi, δέχτηκε βίαιη επίθεση με σφυρί στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο το πρωί της Παρασκευής, αφού ένας άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας και του επιτέθηκε. Ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και ο 82χρονος Pelosi νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ζuckerberg San Francisco General Hospital, όπου, ωστόσο, έχει ξεφύγει τον κίνδυνο και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο δράστης έψαχνε την ίδια την πρόεδρο καθώς φώναζε «Πού είναι η Nancy;».

Επίσης, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο είπε σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 2:30 π.μ. (τοπική ώρα), προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης θα κάνει δήλωση αργότερα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ήδη νέες ανησυχίες στις ΗΠΑ καθώς ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Marco Rubio από τη Φλόριντα ισχυρίστηκε ότι ένας από τους υποστηρικτές του δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια αυτή την εβδομάδα, ενώ και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Adam Kinzinger ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές θανάτου τόσο ο ίδιος όλσο και η οικογένεια του αφού υπηρέτησε στην επιτροπή που ερευνούσε την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.



Αυτό που προπκαλεί εντύπωση είναι ότι οι Pelosis ζουν σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο σε ένα σπίτι αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων. «Νωρίς σήμερα το πρωί, ένας δράστης εισέβαλε στην κατοικία Pelosi στο Σαν Φρανσίσκο και επιτέθηκε βίαια στον κ. Pelosi», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Pelosi, Drew Hammill. «Ο δράστης είναι υπό κράτηση και τα κίνητρα της επίθεσης βρίσκονται υπό έρευνα. Ο κ. Pelosi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνει άριστη ιατρική φροντίδα και αναμένεται να ανάρρωσει πλήρως», πρόσθεσε ο Hammill.

Η Pelosi, η οποία βρισκόταν στην προεκλογική εκστρατεία για τους Δημοκρατικούς της Βουλής, δεν ήταν στο Σαν Φρανσίσκο το πρωί της Παρασκευής. Ως πρόεδρος της Βουλής έχει μαζί της μέλη ασφαλείας πλήρους απασχόλησης, αλλά ο σύζυγός της δεν φαίνεται να είχε ομοσπονδιακή προστασία. «Η πρόεδρος και η οικογένειά της είναι ευγνώμονες στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και στους ιατρικούς επαγγελματίες που εμπλέκονται και ζητούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής αυτή τη στιγμή», είπε ο Hammill.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό δεν έγιναν άμεσα γνωστές.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τηλεφώνησε στην Pelosi σήμερα, μετά την επίθεση στο σπίτι της και τον τραυματισμό του συζύγου της.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Paul Pelosi και όλη την οικογένεια της προέδρου. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Paul Pelosi) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Να σημειώσουμε ότι ο 82χρονος Pelosi καταδικάστηκε τον Μάιο σε φυλάκιση 5 ημερών επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και του ανήκει επίσης μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου.


 
Top