Υπάρχει στο «πόθεν έσχες» του το ποσό με το οποίο αγόρασε «κόκκινα» δάνεια ύψους 62.000.000 ευρώ; Σιγή ασυρμάτου επικρατεί στο Μαξίμου και αν αυτό το ποσό δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του


Την ώρα που χιλιάδες Ελληνες πέφτουν θύματα της τραπεζικής αναλγησίας και χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για μικρής αξίας χρέη, η Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί στις τάξεις της έναν βουλευτή ο οποίος «διαπρέπει» στον χώρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ως μέτοχος μεγάλης εισπρακτικής εταιρίας.

Μιλάμε για τις εταιρίες που «αγοράζουν» κοψοχρονιά τα δάνεια φτωχών και μεσαίων οφειλετών από τις συστημικές τράπεζες και, στη συνέχεια, στρέφονται κατά των δανειοληπτών για να εισπράξουν τα κέρδη από την άθλια μεσιτεία τους. Πρωταγωνιστής σε μια τέτοια υπόθεση εμφανίζεται ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε από τον Οκτώβριο του 2020 η «δημοκρατία», ήταν και, σύμφωνα με καταγγελίες παραμένει, επικεφαλής δικηγορικού ομίλου «είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων».

Το θέμα που έχει βαριά οσμή σκανδάλου, τουλάχιστον σε ηθικό επίπεδο, ήρθε τις τελευταίες ώρες εκ νέου στο φως. Εκτοτε, όμως, ο βουλευτής της Ν.Δ. έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Βουβαμάρα και σιγή ασυρμάτου επικρατεί και στο Μαξίμου, που δεν φημίζεται εξάλλου για τις ηθικές αντοχές του και δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά από αυτό.
Ύποπτη η στάση Τασούλα

Το ύποπτο είναι ότι σιωπά ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο οποίος, μολονότι δεν χάνει ευκαιρία να παριστάνει τον κήρυκα της δημόσιας ηθικής, αποφεύγει σήμερα να κάνει το πιο απλό: Να δώσει εντολή στη (διάτρητη) Επιτροπή Ελέγχου του «Πόθεν Εσχες» των βουλευτών να ξεσκονίσει τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Α. Πάτση, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- είναι κουμπάρος του Στ. Πέτσα, ώστε να διαπιστωθεί αν ο Πάτσης δικαιολογείται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιριών ειδικού σκοπού να έχει αγοράσει «κόκκινα» δάνεια ύψους 62.000.000 ευρώ αντί μόλις 4.300.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρία του Πάτση δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται. Είναι εύλογο επομένως να αναρωτηθεί κανείς: «Πού και πώς βρήκε η εταιρία του Πάτση 4.300.000 ευρώ για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρία του από τα δάνεια των 63.000.000€ που έχει αγοράσει; Και βεβαίως, εξακολουθεί ακόμα και τώρα ο Πάτσης, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, να μετέχει στο Δ.Σ. της εταιρίας;»

 
Top