Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο. Τα στοιχεία του 28χρονου φερόμενου ως δράστη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ αυτός φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του παιδιού σε γνώση της μητέρας του η οποία ήταν νταντά του.

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο έχει γίνει γνωστή από τον φετινό Φεβρουάριο, όταν την αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.


Για την υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, αναφέροντας ότι οι ασελγείς πράξεις σε βάρος του 4χρονου φαίνεται πως έγιναν από τον 28χρονο από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2021. Περίοδος που ο φερόμενος ως δράστης, υπηρετούσε τη θητεία του.

«Μιλάμε για ένα παιδί τεσσάρων ετών και τα συναισθήματα, η εξωτερίκευση τους μπορεί να ήταν ψευδή ως στοιχεία. Οι γονείς ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση, το παιδί είχε μεταπτωτικές τάσεις» είπε ο Παντελής Βαβακάς, αναφερόμενος στο πώς οι γονείς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το 4χρονο παιδάκι τους.


Πώς κατάλαβαν οι γονείς ότι κάτι συμβαίνει

«Ξεκίνησε από την τηλεόραση όταν αντιλήφθηκε ένα τέτοιο περιστατικό, το παιδί παρουσίασε μια μεταπτωτική συμπεριφορά δυσάρεστη προς τους γονείς και μετά με μια απλή ζωγραφιά με την οποία εξέφρασε το παιδί τη δυσαρέσκεια… έτσι από μια απλή λεπτομέρεια ξεκίνησε η όλη υπόθεση» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου.

Και συνέχισε: «Παιδοψυχολόγοι εξέτασαν το παιδί, διαπίστωσαν ότι έγιναν αυτές οι γενετήσιες πράξεις και μετά ξεκίνησε η ανάκριση. Το παιδί σήμερα – επειδή και η ηλικία του ήταν τέτοια – μπορούμε κι εμείς και οι γονείς να του δημιουργούν ψευδείς καταστάσεις ως προς την αντίληψη των γεγονότων αυτών. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση βέβαια γιατί βίωσε… ήταν εξακολουθητικές οι πράξεις αυτές, όπως αποτυπώνονται στη δικογραφία».
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:



Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του τετράχρονου μίλησε και στο agriniopress, σημειώνοντας: «Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Η νεότερη εξέλιξη, αυτή της δημοσιοποίησης, για εμάς ήταν αναμενόμενη. Θα ακολουθήσει η απολογία του φερόμενου δράστη και αναμένουμε εξελίξεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές μιας και στο θέμα επιδείχθηκε άψογη επιστημονική και νομική προσέγγιση».

Σύμφωνα με το agriniopress, απορίες στην κοινωνία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αν και τα στοιχεία του 28χρονου έχουν δημοσιοποιηθεί, αυτός δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Κάτι που σύμφωνα με νομικές πηγές δεν αποκλείεται πάντως να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


 
Top