Ανεπιθύμητος στα Γρεβενά ο πρώην πασπίτης Πάτσης που έγινε άριστος «πατριώτης» με αρετή, τόλμη και… Πέτσα

Τη στιγμή που η προσφυγική κρίση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Ανδρέας Πάτσης μεθόδευε την υποβάθμιση των ξενοδοχείων του τόπου του, των ορεινών Γρεβενών, κατηγορώντας τους… πρόσφυγες για τα πάντα ώστε να αποχωρήσουν, να μειωθεί ο κύκλος εργασιών, να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους και να έρθουν τα funds για να τα πάρουν κοψοχρονιά. Ο ίδιος μάλιστα σε διάστημα τριών μηνών έκανε τρεις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση των προσφύγων στα Γρεβενά. Με την αποχώρηση των προσφύγων όμως ξεκίνησαν και τα προβλήματα, μια και τα εκκρεμή συμβόλαια που είχαν οι ξενοδόχοι με το υπουργείο Μετανάστευσης παρέμεναν ανεκτέλεστα.





Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύτηκε ξενοδόχος του οποίου το όνομα είναι στη διάθεση του Documento, ομάδα ξενοδόχων βρέθηκε στην Αθήνα για συναντήσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης για το θέμα των συμβολαίων. Τότε δέχτηκαν τηλεφώνημα από συνεργάτη της δικηγορικής εταιρείας του Πάτση, ο οποίος απείλησε «για το δάνειο το τάδε και το τάδε στην Τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή τη μέρα που ήμασταν στην Αθήνα μάς έπαιρνε για να μας εκβιάσει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ό,τι πιο αρνητικό βρέθηκε ποτέ στον τόπο μας».
Από την ΠΑΣΠ στην αγκαλιά του Πέτσα

Ας γυρίσουμε όμως τον χρόνο κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο νεαρός τότε Ανδρέας έπαιρνε το λεωφορείο για να πάει στη Νομική, φορώντας όμως χρυσά δαχτυλίδια. Συμφοιτητές του που μίλησαν στο Documento ανέφεραν ότι ο ίδιος υπήρξε τριτοκλασάτο στέλεχος της ΠΑΣΠ χωρίς καμία ιδιαίτερη ιδεολογική συγκρότηση, φιλόδοξος στα όρια της μωροφιλοδοξίας.

Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να διδάσκει Πολιτική Δικονομία και συγκεκριμένα Αναγκαστική Εκτέλεση στο φροντιστήριο του Νίκου Αγαπηνού, ενασχόληση που αναβαθμίστηκε στο βιογραφικό του, καθώς παρουσιάζεται ως καθηγητής Αστικού Δικαίου.

Την ίδια εποχή εμφανιζόταν ως δημοσιογράφος, διαπιστευμένος μάλιστα συντάκτης του υπουργείου Μεταφορών, όπου παρουσιαζόταν στους άλλους δημοσιογράφους ως συνεργάτης ειδικών περιοδικών. Σύμφωνα βέβαια με την ιστοσελίδα mononews.gr, εκείνο το διάστημα ήταν συνεργάτης του Γιώργου Κουρή της «Αυριανής».


Ο ίδιος στο βιογραφικό του υποστηρίζει ότι έχει πανεπιστημιακή θέση στο Δημοκρίτειο Θράκης, γεγονός πάντως που διαψεύστηκε από τον πρύτανη σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Τέλος, μια από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής του ενδεχομένως να ήταν ο γάμος του το 2020, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, με τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά και κουμπάρους τον Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του.
Τα «κοράκια» εφόρμησαν στα Γρεβενά

Από τότε μέχρι σήμερα που οι δραστηριότητές του τον έθεσαν αναγκαστικά εκτός της ΚΟ της ΝΔ κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το τσουνάμι των αποκαλύψεων κάνει πλέον τα στόματα να ανοίγουν και όπως φαίνεται ακόμη και οι πολίτες στον τόπο του, τα Γρεβενά, όπου είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, τον καταγγέλλουν ότι μεθόδευσε την αποχώρηση των προσφύγων προκειμένου να εισβάλουν στην περιοχή τα αγαπημένα του funds.

Οπως σημειώνουν στο Documento ξενοδοχειακοί παράγοντες, εδώ και δύο χρόνια οι μονάδες δεν έχουν καθόλου δουλειά, ενώ όσο ήταν οι πρόσφυγες εκεί υπήρχε έστω ένας μικρός κύκλος εργασιών. Πηγές του Documento που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν εξαιτίας του φόβου που ακόμη και σήμερα προκαλεί ο Πάτσης μετέφεραν ότι ενώ έκανε τις ερωτήσεις για το προσφυγικό, επισκεπτόμενος παράλληλα τα γραφεία του Χρυσοχοΐδη και του Μηταράκη για το θέμα, τώρα είναι εντελώς σιωπηλός, καθόσον τα funds «παίρνουν τις περιουσίες των Γρεβενιωτών».

Ενδεικτικό του κλίματος φόβου ανάμεσα στους κατοίκους είναι πως ο Πάτσης, παρότι είναι εκλεγμένος βουλευτής, έφτανε στην πόλη με μπράβους. «Γιατί τους χρειάζεται;» αναρωτήθηκε ένας απηυδισμένος επιχειρηματίας σε επικοινωνία του με το Documento και συμπλήρωσε: «Πριν απ’ αυτόν τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι άνθρωποι ήταν μονιασμένοι και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αφότου εκλέχθηκε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Τριάμισι χρόνια τώρα δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μία θέση εργασίας εξαιτίας του. Από τη στιγμή που χάσαμε και τους πρόσφυγες η ορεινή περιοχή μαράζωσε, ούτε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κέντρου υγείας δεν στήριξε».

Ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου

Συν τοις άλλοις, στις 26/06/2022 ο Πάτσης έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, δηλώνοντας ευθαρσώς και χωρίς καμία αιδώ ότι «βγήκε σε δημοπρασία ένα ξενοδοχείο των Γρεβενών, αγοράστηκε από ένα fund Ελλήνων και Κυπρίων όπου θα επενδύσουν πολλά χρήματα στα Γρεβενά σε βάθος τριετίας». Το ξενοδοχείο, μεγέθους 92 κλινών και αξίας 2,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη ΔΟΥ Γρεβενών, πουλήθηκε αντί 800.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε έρευνα του vetonews.gr, ενώ πηγές του Documento σημειώνουν πως το fund αρνήθηκε να συμβιβαστεί προτού πλειστηριαστεί το ακίνητο.



Πίσω από τους πλειστηριασμούς φαίνεται να κρύβεται η αγαπημένη τράπεζα του Πάτση, η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μέσω της Amoeba Sfs Holdings DAC με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας που διοργάνωσε τη διαδικασία μεταβίβασε το ξενοδοχείο στην Erda Terra με έδρα την Αγία Παρασκευή.

Η ίδια δήλωσε στο Documento: «Η Erda Terra εκδήλωσε ενδιαφέρον τρεις μέρες πριν από τον τελευταίο πλειστηριασμό που έγινε τον Απρίλιο για το σπίτι και τα χωράφια στο χωριό. Δεν τα χτύπησαν όμως και ο πλειστηριασμός απέβη άκαρπος. Ο νέος πλειστηριασμός είναι στις 25 Νοεμβρίου. Φοβάμαι πως από εγωισμό και εκδικητικότητα του Πάτση αυτήν τη φορά θα τα πάρουν».




 
Top