Η υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό μετατρέπεται σε reality show, από ορισμένους ιδιωτικούς σταθμούς χωρίς να τηρείται η δεοντολογία σε κάνενα επίπεδο. Το ΕΣΡ περιορίστηκε σε μία …ενημέρωση “για την προστασία του ανηλίκου” την περασμένη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.


Από... τότε, το ΕΣΡ των εισαγγελέων, των καθηγητών, των δημοσιογράφων και των οικονομολόγων δεν έχει μπει στο κόπο να κάνει την παραμικρή αναφορά, ούτε να ενημερώσει τους αποκλεισμένους -από τον Ιούλιο του 2019- συντάκτες ΜΜΕ. Οι τελευταίες  αποφάσεις του οργάνου που αναρτήρθηκαν στη Διαύγεια αφορούν το Epsilon και την Αννίτα Πάνια από το …2016 και τον ΑΝΤ1.

Όπως και με την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και την περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, το ΕΣΡ αφήνει τα πράγματα …απλώς να εξελιχθούν μέχρι που το αίμα να γεμίσει όλες τις οθόνες, παράλληλα με την …τηλεοπτική “εκδίκαση” τους!

Οι ευθύνες για τη στάση αυτή είναι δεδομένες και κυρίως των προσώπων και των κομμάτων που ορίσαν τα μέλη αυτή της Αρχής. Το επόμενο ΕΣΡ πρέπει να είναι σοβαρό και να ανταποκρίνεται στην πολυπλοκότητα των μορφών σύγχρονης επικοινωνίας.

Βασίλης Κουφόπουλος

 mediagr.org 
 
Top