Διαγωνισμό για την εταιρεία που θα αναλάβει τη σύνταξη της Έκθεσης Φερεγγυότητας του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ για την τριετία 2021 – 2023 προκήρυξε ο ΕΔΟΕΑΠ λίγο πριν από την πραγματοποίηση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του.

Η σύνταξη έκθεσης φερεγγυότητας ήταν... απαίτηση των εργοδοτών και μπήκε στο νέο καταστατικό του Ταμείου με τις αλλαγές του Τάσου Πετρόπουλου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπό την απειλή οικονομικής κατάρρευσης του ταμείου. 

Ουσιαστικά μπαίνουν υπό κρίση και αξιολόγηση οι ξεχωριστοί τομείς του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή ο κλάδος υγείας και ο κλάδος επικούρησης, με βάση το διανεμητικό σύστημα. Υπάρχουν εκτιμήσεις πως μέσω της αξιολόγησης αυτής σχεδιάζονται περικοπές στην επικουρική σύνταξη των συνταξιούχων του οργανισμού. 

Στο μεταξύ, ο ΕΔΟΕΑΠ, με άλλο διαγωνισμό, αναζητά συνεργασία με ασφαλιστική-αντασφαλιστική εταιρεία-μεσίτη, με στόχο να ξεπεράσει το κόστος των σχεδόν 30 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα κτίρια του οργανισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

typologies.gr
 
Top