Παντελής Μπουκάλας

Να ζήλεψε ο ένας Τσίπρας, ο Γιώργος, τη δόξα του άλλου, του Αλέξη, και είπε να κατοχυρώσει και αυτός θέση στον κατάλογο με τον τίτλο «Λόγια μεγάλων ανδρών»; Πιθανόν. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε πως «αν είχε να διανείμει 50 δισ., θα... κυβερνούσε ώσπου να βαρεθεί», αποδεικνύοντας δύο τινά. 

Πρώτον, ότι έχει καταλάβει λάθος τα περί «φενακισμένης συνείδησης» που λένε οι θεωρητικοί της Αριστεράς. Και δεύτερον, ότι όσοι συνηθίζουν να επαινούν τον λαό για την κρίση του, δηλαδή όλοι οι πολιτευόμενοι, δεν είναι απαραίτητο και να το εννοούν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τσίπρας πήρε με την άνεση του συγγενούς τη σκυτάλη της αμετροέπειας και διαπληκτίστηκε στην ΕΡΤ με τον μετρ του θορύβου κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Αφορμή, άρθρο του Ρούτσιρ Σάρμα στους Financial Times, που συναριθμεί την Ελλάδα στα «εφτά οικονομικά θαύματα ενός κόσμου οικονομίας». Η αλήθεια είναι ότι από τις 26 Σεπτεμβρίου, που δημοσιεύθηκε το άρθρο, μόνο γι’ αυτό ακούς σε λαϊκές, βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, γήπεδα, ξυλάδικα (που έχουν ξύλα αλλά δεν τα πουλάνε, γιατί τα συσκευάζουν σε μεταξωτά σακιά, αποκλειστικά για πελάτες από τζάκι).

«Τα μάθατε; Είμαστε στα εφτά θαύματα». – «Σιγά τα νέα. Από τον καιρό του κατά Λουκάν… Ο Κολοσσός της Ρόδου, ο Δίας στην Ολυμπία…» – «Οχι, καλέ. Αυτά πάλιωσαν. Φρέσκα πράγματα. Τα εφτά θαύματα της οικονομίας: Ελλάδα, Ινδία, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία». – «Α, λες για το άρθρο στους Financial Times. Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να μας ξεστραβώσει, να μας γιατρέψει από το χούι της γκρίνιας. Παράγγειλα δώδεκα αντίτυπα της εφημερίδας. Να τα ‘χω να παρηγοριέμαι». – «Και γιατί δώδεκα;» – «Θέλει και ρώτημα; 12% δεν ήταν ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβρη;».

Ετσι, σαρκαστικά, θα μπορούσε να απαντήσει ο βαρύς κι ασήκωτος κ. Γ. Τσίπρας στον υπουργό Ανάπτυξης του Πληθωρισμού κ. Γεωργιάδη, αν ήθελε να μιλήσει στα σοβαρά, μα στα πολύ σοβαρά, με έναν ελαφρολαϊκό της πολιτικής. Αυτός όμως, αγύμναστος στο χιούμορ όπως οι περισσότεροι πολιτικοί και βάναυσα προσβλητικός, απεφάνθη ότι ο αρθρογράφος «τα πήρε» – είτε χρήματα είτε ναρκωτικά.

Ψάξτε παλιά δελτία ειδήσεων στο Διαδίκτυο, κ. Τσίπρα. Και δείτε με πόση ευγένεια άντεχε τους τηλεθορυβοποιούς ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Ισως αντιληφθείτε με τι βαμβάκι θα έσφαζε έναν αρθρογράφο που υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται γρήγορα»...

Καθημερινή
 
Top