Η χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία δικαίωση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι σε συμπεριφορές στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που συνδέονται με τη λεηλασία δημόσιου πλούτου. 

Κατά την... Κουμουνδούρου όμως δεν είναι αρκετή και ειδικά σε ό,τι αφορά την υπόθεση Πάτση η αντίδραση της κυβέρνησης θα έπρεπε να επεκταθεί και στην παραίτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη λόγω των απευθείας αναθέσεων των ΕΛΤΑ προς το βουλευτή Γρεβενών ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε χθες κατά τη συνέντευξή του στον «Σκάι» λόγο για ένα εκτεταμένο φαινόμενο και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό θύμισε πολλά περιστατικά που έχουν αποκαλυφθεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και συνδέονται με τους κ.κ. Στάση, Μαραβέγια, Κοντολέοντα και την κ Νικολάου και επέμεινε στο γεγονός πως τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης πάνε στους Πάτσηδες.

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά, όχι ένα και δύο. Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία δημόσιου πλούτου από γαλάζιες ακρίδες που έχουν πέσει ως τρωκτικά», ανέφερε σχολιάζοντας πως ο διαγραφείς βουλευτής είχε συστήσει εισπρακτική εταιρεία με έδρα το εξωτερικό και ανήκε στα λεγόμενα κοράκια που εκποιούν κόκκινα δάνεια.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως το θέμα με τις «δραστηριότητες» του κ. Πάτση είναι γνωστό εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ και οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ προς τον βουλευτή είχαν επισημανθεί από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Κάτση και Ν. Γκαρά, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός κ. Πιερρακάκης δεν πήγε στη Βουλή για να απαντήσει. «Ο κ. Πιερρακάκης δεν ήξερε τί γίνεται στα ΕΛΤΑ;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας πως η στάση του θυμίζει την στάση του πρωθυπουργού «δεν φταίω εγώ, φταίει ο διπλανός μου. Στις υποκλοπές δε, φταίει ο ανιψιός μου».

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η στρατηγική του κόμματός του είναι η νίκη στην κάλπη της απλής αναλογικής στον αντίποδα της επιδίωξης του κ. Μητσοτάκη να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες ή και σε τρίτες εκλογές. 

Εξέφρασε την πίστη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση, είπε ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα συνάντησης με τον κ. Ανδρουλάκη πριν από την αναμέτρηση όμως σχολίασε ότι μία τέτοια συνάντηση δεν θα έχει κάποιο νόημα προεκλογικά, αφού τα δύο κόμματα θα παρουσιάσουν ξεχωριστά τα προγράμματά τους. 

Επανέλαβε ότι στόχος του είναι η συγκρότηση κυβέρνησης νικητών και όχι ηττημένων (δεύτερο με τρίτο κόμμα) διότι τίθεται θέμα ηθικής νομιμοποίησης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί στο κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταφέρει να ορθώσει μία εναλλακτική πρόταση αλλά και στο ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr
 
Top