Επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της. 

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Καστρί του δήμου Δυτικής Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε πάνω από τον οικισμό Βατερά στην περιοχή Πολιχνίτου σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Παράλληλα, και ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, λίθγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών.

Επίγεια και εναέρια μέσα
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τις Αρχές, η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στο Καστρί του δήμου Δυτικής Λέσβου και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.
 

Χαρακτηριστικά, επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mi 8 και 2 αεροσκάφη PZL. Επίσης, δόθηκε εντολή και για 2 Canadiar από την Ελευσίνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, «μάχη» με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί και η εστία κρίνεται ως «σοβαρή».

 

Ο οικισμός των Βατερών δεν απειλείται, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής. Είναι αρκετά ψιλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού, αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή. Ωστόσο, λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία και το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών. Σύμφωνα με την εντολή καλούνται οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο.

Πλησιάζει τα σπίτια η φωτιά
Στην κατάσβεση της φωτιάς Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.Η φωτιά όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες πλησιάζει στα σπίτια.

 
 
Top