Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Πανεπιστήμιο "Ντιέγο Πορτάλες"* - Σαντιάγο Χιλή...

Νομική Σχολή - Δίκαιο Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας:
Η εμπειρία της «Επιχείρησης Κόνδωρ»
12 Ιούλη 2022
Ομιλητής ο νομικός Andrea Speranzoni (Ιταλία)
* Ντιέγο Πορτάλες, υπουργός Εσωτερικών της Χιλής (1829 - 1837), θεσμοθέτησε το Σύνταγμα της Χιλής το 1833, δολοφονήθηκε το 1837

Ο αγαπημένος φίλος Andrea Speranzoni, με τον οποίο συγγράψαμε το βιβλίο «Φαινόμενα τρομοκρατίας - Ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών», όπως επίσης τίμησε με πρόλογο ένα άλλο βιβλίο μου «Ο γόρδιος δεσμός της τρομοκρατίας & το ένοπλο κόμμα» (οι αναφορές στα βιβλία δεν έχουν εμπορική σκοπιμότητα, καθόσον εξαντλημένα), σήμερα μιλάει στο Σαντιάγο της Χιλής για την επιχείρηση της αμερικανικής Cia «Επιχείρηση Κόνδωρ».

Γιατί σήμερα στη Χιλή ο Andrea;

Ο νομικός Andrea Speranzoni, με μια συγκλονιστική δίκη που διεξήχθη στην Ιταλία -επιτρέπει το Ιταλικό Δίκαιο αυτού του είδους δίκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα-, τον Ιούλη του 2019, είχε μια ιστορική απόφαση σε παγκόσμιο πεδίο για τους "desaparecidos", τους δολοφονημένους κι αγνοούμενους στη Λατινική Αμερική του σχεδίου της Cia «Επιχείρηση Κόνδωρ».

Δεν είναι εύκολη δικαστική υπόθεση να καταδικαστούν αξιωματούχοι για συμμετοχή στο σχέδιο της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (24 Λατινοαμερικανοί στρατιωτικοί σε ισόβια κάθειρξη).
Αυτή την ιστορική απόφαση, τη δικαστική νίκη, ο φίλος συνήγορος πολιτικής αγωγής Andrea Speranzoni την αφιέρωσε:
«Στους κοινωνικούς Μαχητές και τους Ανθρώπους που αρνούνται τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

Κατανοητό γιατί οικογένειες "εξαφανισθέντων" και ο νομικός κόσμος της ανυπόταχτης Λατινικής Αμερικής νιώθει ένα είδος λατρείας για τον Andrea.

Ο Andrea Speranzoni, είναι επίσης ο νομικός του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων της "Σφαγής του σταθμού της Μπολόνια" και δίνει δικαστικές-κοινωνικές μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας σε υποθέσεις που σφράγισαν την ιστορία, όπως η δολοφονία του Pier Paolo Pasolini, πόλεις και χωριά που σφαγίασαν οι Ναζί στη διάρκεια της κατοχής, όπως εκείνη στο Sant'Anna di Stazzema, 12 Αυγούστου 1944, όταν οι Γερμανοί κατέσφαξαν 560 ανθρώπους - μεταξύ των οποίων 130 παιδιά... (αντιστοίχως με τις υποθέσεις στην Ελλάδα για το Δίστομο, τα Καλάβρυτα κ.α.). Μεταξύ πολλών κι η δικαστική μάχη για τη σφαγή στη Μπολόνια:

«2 Αυγούστου 1980...Η φασιστική σφαγή στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια. 85 νεκροί 200 τραυματίες. Η σφαγή οργανώθηκε από τη μασονική στοά Π2. Με την προστασία των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών. Πραγματοποιήθηκε από φασίστες τρομοκράτες.»

«Ποια Παλαιστινιακή εμπλοκή;
Το 1979 οι ηγέτες της μασονικής στοάς Π2 (Προπαγάνδα 2) οργάνωσαν τη σφαγή και προετοίμασαν μια σειρά ψευδών κι αποπροσανατολιστικών ερμηνειών, από το 1980, αλλά θα έλεγα συνεχίζουν και τώρα»...

Περισσότερα: ΕΔΩ

Φίλε μου συνέχισε ανυπόταχτος... Όταν όλοι ξεχνούν, η θύμηση είναι επαναστατική!

Μια ζωή χωρίς μνήμη δεν θα ήταν μια ζωή,
όπως η νοημοσύνη χωρίς τη δυνατότητα έκφρασης
δεν θα ήταν νοημοσύνη.
Η μνήμη μας είναι η συνοχή μας, ο λόγος μας,
η δράση μας, το συναίσθημα μας.
Χωρίς τη μνήμη δεν είμαστε τίποτα.

«Διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τους βασάνιζαν...»
Οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza del Mayo), το κίνημα των Μανάδων της Αργεντινής (το Μ κεφαλαίο), που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του μαύρου δικτάτορα της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα
 

Για το σχέδιο της Cia στη Λατινική Αμερική, βλέπε και: Επιχείρηση «Κόνδωρ» ή η Λέσχη του θανάτου

Η αναζήτηση της αλήθειας θα είναι διαρκής!

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
 
Top