Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που καίει, από το πρωί της Πέμπτης, στα Άγναντα Ηλείας, του Δήμου Ήλιδας.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, έγινε γνωστό πως την ώρα που η φωτιά ήδη κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι εξαιτίας του ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια τους, και προσπαθούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με όποιον τρόπο μπορούν.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 41 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα.

Την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη (ΕΠ Erickson, ένα ΕΠ ΑΒ214 2 CL 215 και 2 CL 415).

Το θετικό είναι ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.

Κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων στα Άγναντα

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, έκανε γνωστό πως κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο ίσως συμβεί και με τους κατοίκους του Λουκά, όπου χτυπούν οι καμπάνες του χωριού.

 

Πυροσβέστης φέρει εγκαύματα από τη φωτιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας, ένας υπαρχιπυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην πυρκαγιά που καίει στα Άγναντα του Δήμου Ήλιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ φέρει εγκαύματα σε χέρια και πόδια.

 
Top