Θέση - έκπληξη υπέρ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, για το θέμα της Novartis, παίρνει ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας.

Σε ανάρτηση στο Facebook, παίρνει μια στάση εντελώς αντίθετη από αυτήν των συντρόφων του στο κόμμα που επιτίθενται στο μέλος της κυβέρνησης και γι’ αυτό τη χαρακτηρίζει εξαρχής «αιρετική»

Όπως αναφέρει, «δεν είναι κωλοτούμπα. Είναι η αποδοχή που φέρνει την συγγνώμη και αυτό είναι ένδειξη πολιτικού αναστήματος που δεν έχει ανάγκη να κρύβεται πίσω από την αρχική κατάσταση άρνησης. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός και μέλος της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή αποδέχεται δημόσια τα λάθη και παίρνει θέση. Το έκανε με το Ελληνικό και την συντρόφισσα Πέρκα, το έκανε με τον αναπτυξιακό νόμο και την δουλειά του συντρόφου Λευτέρη Κρέτσου και τα χολιγουντιανά στούντιο, το έκανε με τη Φαρμακευτική κάνναβη, το κάνει και τώρα με τη Novartis. Αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι ευκαιρία για μπούλινγκ ακόμα και όταν είσαι αντίπαλος».

Όπως ήταν επόμενο, ο κ. Καρανίκας δέχθηκε επικρίσεις από ομοϊδεάτες του, με αποτέλεσμα να κατεβάσει το κείμενο, να γράψει ότι «μια αιρετική στάση οδήγησε σε αδιέξοδο την κουβέντα. Είναι προφανές ότι αυτό με αναγκάζει να το αποσύρω. Συγνώμη για την αναστάτωση» και να επανέλθει με νέα ανάρτηση που έγραφε: «Η Συγνώμη και η αποδοχή λάθους δεν είναι πρόζα. Η πολιτική θέλει πολιτικό κριτήριο που να μη προσβάλει το γεγονός ούτε τον σκοπό. Όταν κάποιος πολιτικός αναγνωρίζει το λάθος του πρέπει να του το αναγνωρίζουμε.

Αν το γεγονός της αναγνώρισης λάθους δεν το αντιλαμβανόμαστε ως μια διαδικασία αποκατάστασης τότε είναι λογικό να το υποτιμήσουμε και να το αντιμετωπίσουμε ως πρόζα που σκοπό έχει να θολώσει την πραγματικότητα.

Η αποδοχή του λάθους στην πολιτική δεν είναι πρόζα, αντιθέτως είναι το επόμενο βήμα για ένα θέμα που λοιδορήθηκε και η αποκατάσταση της πραγματικότητας είναι προς όφελος μας.

Αυτό συμβαίνει με τον αντίπαλο μας όταν ζητάει συγνώμη ή επιβεβαιώνει το λάθος του. Σκοπός μας είναι να γίνει κατανοητή η πολιτική μας και η πολιτική μας να επηρεάσει την πλειοψηφία του κόσμου αλλάζοντας τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις.

Η αναφορά μου σε έναν αντίπαλο μας επειδή αναγνώρισε ότι εμείς είχαμε δίκιο και αυτός άδικο, δεν σημαίνει ότι ο αντίπαλος έπαψε να είναι αντίπαλος, ούτε ότι αλλάξαμε σκοπό. Να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα γεγονότα ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον σκοπό μας, ειδάλλως ο σκοπός μετατίθεται προς όφελος ενός γεγονότος που δεν το αντιληφθήκαμε.

Προσωπικά έμαθα να μην αδικώ τους ανθρώπους και θέλω να το τηρώ γιατί δεν με φοβίζει η αλήθεια. Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν όταν μιλάω καλά για κάποιο άτομο ακόμα και άμα είναι αντίπαλος…».

 
Top