Το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Νίκος Καρανίκας βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και όλα τα περιστατικά των περασμένων ημερών, είναι ενδεικτικά του μεγέθους των επιπτώσεων που συνεχίζουν να έχουν οι Πρέσπες για τα κυβερνητικά στελέχη.

Στο Μαξίμου νόμιζαν, ή έστω ήλπιζαν, ότι προϊόντος του χρόνου το θέμα θα ξεχαστεί, θα ξεθυμάνει. Φευ, όμως. Φθάσαμε στο Πάσχα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πάνε στις περιφέρειές τους φοβούνται να κυκλοφορήσουν.


Από εκεί που κάποτε τους υποδέχονταν στα καφενεία και τις πλατείες σαν ήρωες που θα έσωζαν τη χώρα -από τα μνημόνια, τα χρέη, τους «κακούς» δανειστές, κλπ- τώρα νιώθουν αποσυνάγωγοι, ανεπιθύμητοι, έχοντας απόλυτη ανάγκη από αστυνομική συνοδεία για να περπατήσουν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Τα επεισόδια σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το Μακεδονικό είναι πολλά.


Αποδοκιμασίες, ύβρεις που πολλές φορές ξεφεύγουν από τα όρια, αλλά και ακροδεξιά επανεμφάνιση κάποιων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Ομως, η αλήθεια είναι ότι από τα Τέμπη και μετά η κοινωνία βράζει, κάτι που αποτυπώνεται και στις τοπικές έρευνες γνώμης που γίνονται.


Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ακόμη και μονοψήφια ποσοστά ενώ επεισόδια σαν κι αυτό με τον Καρανίκα απλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά η οποία μπορεί να μην αποτυπώνεται με μεγάλες διαδηλώσεις, όμως, στην κάλπη σίγουρα θα φανεί.

Οι εορτές του Πάσχα αποτελούν ένα πρώτο κρας τεστ για την κυβέρνηση και ειδικά για τα στελέχη που θα μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα. Τα παράπονα είναι πολλά, όχι μόνο για το Μακεδονικό, αλλά και για όλη αυτή την τετραετή λιτότητα που επιχειρείται τώρα να κουκουλωθεί με προεκλογικές παροχές που τελικά θα τις πληρώσει άλλη κυβέρνηση.

Από την άλλη, μια σειρά από γεγονότα που δείχνουν την αλαζονική στάση που κρατά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει εκνευρίσει τους πολίτες.

Ο Νίκος Παππάς που δεν απαντά για τις «δουλίτσες» του Μανώλη Πετσίτη αλλά και τα τηλεοπτικά κόλπα που επιχειρούσε να κάνει με τον κουμπάρο υπουργών, Χρήστο Καλογρίτσα, είναι ένα δείγμα αλαζονείας αλλά και ενοχής.

Παράλληλα, το ευρωψηφοδέλτιο πανικού με άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους και με τον Πέτρο Κόκκαλη να φιγουράρει με την υψωμένη γροθιά κατά της διαπλοκής, τσακίζει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα και να φέρει την κάθαρση.

Το κακό κλίμα ήρθε να στραβώσει ακόμη περισσότερο με τον Παύλο Πολάκη ο οποίος Μεγαλοβδομαδιάτικα αποφάσισε να αποδείξει σε όλους με πόση χυδαιότητα μπορεί ένας πολιτικός να εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα.

Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον προσπαθεί το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα, όμως, αδυνατεί να το κάνει.

Και μπορεί οι διακοπές του Πάσχα να είναι φάρμακο για να ξεχαστεί κάπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καζάνι που βράζει, όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες τόσο θα γίνεται και πιο σκληρή για τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Top