Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την αθώωση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής-Λαϊκός Σύνδεσμος, Νίκου Μιχαλολιάκου με την οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά ο αρχηγός του τρίτου κόμματος του Κοινοβουλίου, από το περιβόητο ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) για ομιλία του το… 2011 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών!

Με την υπ’ αριθ. 850/2019 απόφασή του, το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διέγερση προς τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και απεφάνθη ότι η ομιλία του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου δεν ήταν ικανή να προκαλέσει διέγερση για τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και κατά συνέπεια το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ορθά ερμήνευσε και εφάρμοσε τον νόμο.

Ετσι, στις 18 Ιανουαρίου 2019 με την υπ’ αριθ. 204/2019 απόφασή του, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε κηρύξει αθώο τον Ν.Γ. Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 ΠΚ), αλλά στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής αποφάσεως διότι κατά την άποψή του το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε προβεί σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του άρθρου 184 ΠΚ.

Τελικά το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και απεφάνθη ότι η ομιλία του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου δεν περιείχε στοιχεία για το αδίκημα της «προτροπής σε βία»

makeleio.gr


 
Top