Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος ολοένα και περισσότερο στρέφεται στην υγιεινή διατροφή. Φταίνε τα όσα ακούγονται για το γρήγορο φαγητό, για τις συνθήκες που επικρατούν στα μαγαζιά και για τα συστατικά που χρησιμοποιούν;
Φταίνε όσα ακούγονται για τους κινδύνους στην υγεία, όπως ο καρκίνος, η καρδιαγγειακή ανεπάρκεια κλπ, που μπορεί να προκαλέσουν τα ανθυγιεινά φαγητά;
Ή ο λόγος είναι οι τεράστιες θερμιδικές αξίες αυτών και το γεγονός πως η παχυσαρκία έχει αυξηθεί πολύ, σε αντίθεση με τα πρότυπα που παρουσιάζονται στον κόσμο για καλλίγραμμα κορμιά και αποφυγή φαγητών όπως τσιπς, κρουασάν και πίτσες; Όποιος και αν είναι πάντως ο λόγος, αρκετός είναι ο κόσμος που έχει στραφεί σε πιο υγιεινή διατροφή, παρά την υπέροχη γεύση και τις δελεαστικές διαφημίσεις που κυκλοφορούν και μας επηρεάζουν.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την υγιεινή διατροφή από την ύπαρξη σαλάτας στο καθημερινό διατροφικό του μενού. Οι σαλάτες αποτελούν σημαντική τροφή για τον κάθε άνθρωπο και πολλά από τα λαχανικά που περιέχουν, αποτελούν την ουσιαστική φυσική ασπίδα του σύγχρονου ανθρώπου κατά των διαφόρων παθήσεων. Τα λαχανικά μπορούν να καταναλώνονται τόσο ωμά, όσο και βρασμένα και μπορούν να συνδυαστούν με αμέτρητους τρόπους μεταξύ τους δίνοντας ένα θαυμάσιο και γευστικότατο αποτέλεσμα. Περιέχουν β-καροτίνη, καροτενοειδή, βιταμίνη C, Ε, τα περίφημα φλαβονοειδή (συστατικά που τα λαχανικά οφείλουν τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες), καθώς και άλλα μη γνωστά θρεπτικά συστατικά, όλα τους τόσο ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Γι’αυτό σκεφτείτε το καλά και μην ξεχνάτε πάντα σαλάτα με το φαγητό σας, για μια καλύτερη και πιο υγιή ζωή!