Το σενάριο της συντριβής φαίνεται να επικρατεί για το εξαφανισμένο αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia από τη Μαλαισία που μετέφερε 162 επιβάτες και πλήρωμα.



Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις Ινδονήσιων αξιωματούχων ένα αυστραλιανό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε συντρίμμια και πιστεύεται ότι ανήκουν στο αεροσκάφος.





Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε πριν από 24 ώρες από τα ραντάρ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία στην πτήση του αεροπλάνου για να αποφύγουν μια καταιγίδα. Τώρα οι ειδικοί πιστεύουν ότι πιθανόν το αεροσκάφος να συνετρίβη στη θάλασσα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας.



"Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα, το αεροσκάφος βρίσκεται μέσα στο νερό" ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας αλλά απέφυγε να ορίσει την πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.



Οι αρχές της Ινδονησίας ερευνούν στη Θάλασσα της Ιάβας από τα ξημερώματα σήμερα για να εντοπίσουν το αεροπλάνο AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς την Σιγκαπούρη.






Το Airbus A320-200 της AirAsia, εταιρείας χαμηλού κόστους, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, χωρίς να αφήσει ίχνη, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.


Δείτε τις φωτογραφίες των συντετριμμένων συγγενών
















 
Top