Νέες δηλώσεις για το μπάζωμα στα Τέμπη έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, επιχειρώντας να ανασκευάσει τις προηγούμενη απίστευτη εξήγηση-δικαιολογία, που θα ακούγονταν απολύτως γελοία και ίσως βλακώδη, εάν δεν αφορούσε σε ένα έγκλημα με 57 νεκρούς, στην οποία κατέφυγε τον πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα μιλώντας στο Attica ο βουλευτής της ΝΔ, ρωτήθηκε αν δήλωσε ότι το μπάζωμα της περιοχής έγινε γιατί έξι μέρες μετά ακούγονταν από τα συντρίμμια ανθρώπινες φωνές που καλούσαν σε βοήθεια.

Ο ίδιος αρχικά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον οποίο κατηγόρησε ότι κάνει πολιτική μέσω των trolls, αποφεύγοντας να απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε. «Θα απαντήσω όπως θέλω εγώ» είπε συγκεκριμένα. Όταν κλήθηκε και πάλι να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τη συγκεκριμένη δήλωση, και σε ευθεία ερώτηση αν «το είπατε ή δεν το είπατε; Μην μου λέτε για τις εταιρείες. Έχω ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο», ο Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωσε τα εξής:

«Εγώ αυτό που είπα, είναι κάτι το οποίο έχω πει πριν μια εβδομάδα και επιπλέον έχει πει και ο κ. Τριαντόπουλος και άλλα στελέχη της ΝΔ όλες τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή δεν υπήρξε μπάζωμα την συγκεκριμένη μέρα στα Τέμπη. Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι οι γερανοί που ζητήθηκαν από τους ανθρώπους που επιχειρούσαν στο πεδίο…» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»
Όταν τον ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος αν ακούγονταν φωνές ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο (…) Αυτό που είπα είναι αυτό που έχει πει ο συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ότι χρειάστηκε να ριχτεί χαλίκι για να πατήσουν οι γερανοί».

Σχολιάζοντας στην ίδια εκπομπή, τα όσα είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης νωρίτερα, η Δώρα Αυγέρη επισήμανε ότι «προσπάθησε με ψέματα να μας βγάλει όλους τρελούς» παρουσιάζοντας μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα από την δήλωση που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ στον ANT1.

«Νομίζω ότι τώρα δεν καλείται ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης να διορθώσει ή να πει τίποτα – γιατί είπε και προφανή ψέματα- νομίζω ότι πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, εάν πραγματικά θέλει να δώσει μια απάντηση στους ίδιους τους συγγενείς που εδώ και πάρα πολύ καιρό λένε ότι κοντά στο έγκλημα των Τεμπών, εγγράφεται ακόμα ένα έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης» τόνισε μεταξύ άλλων η σύμβουλος κοινωνικής διασύνδεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Όταν το είπε
Πιθανόν χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει, ο κ. Λαζαρίδης ισχυρίστηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ότι το μπάζωμα της περιοχής έγινε «επειδή έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια γιατί ακούγονταν ακόμη και φωνές κυρία Αναστασοπούλου για να δούμε αν υπήρχαν είτε θύματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι έχρηζαν βοήθειας»!

Το άκουσμα των φωνών, που επικαλείται ο κ. Λαζαρίδης διατυπώνεται πρώτη φορά από χείλη κυβερνητικού βουλευτή ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, ως εξήγηση του μπαζώματος. Τουναντίον έχει ακουστεί κατά κόρο η άποψη ότι το μπάζωμα έγινε για να απομακρυνθούν τα βαγόνια, όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης επιζώντων και είχαν ανασυρθεί οι νεκροί. Άλλωστε η Πυροσβεστική δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι τέτοιο, ενημερώνοντας για το πώς επιχείρησε στο χώρο. Διάσωση με μπάζωμα και γερανούς να τραβούν βαγόνια πρώτη φορά αναφέρεται. Προφανώς η εκκωφαντική ασχετοσύνη επί τέτοιων θεμάτων, που φαίνεται να έχει οπ βουλευτής της ΝΔ, τον οδήγησε σε θλιβερές δικατυπώσεις.

Με αφορμή πάντως τους ισχυρισμούς Λαζαρίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστική δήλωση γαλκάζιου βουλευτή για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Υπήρχαν, δηλαδή, έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια; Υπήρχαν όντως, τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα, θύματα που χαροπάλευαν και καλούσαν σε βοήθεια; Ή μήπως ο κύριος Λαζαρίδης φτάνει στο σημείο να διατυπώσει ένα τόσο μακάβριο ψέμα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το νέο “επεισόδιο” της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, είναι ακόμη πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό, απ’ όσο μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Μακάριος Λαζαρίδης και επανέλαβαν σε διαφορετικά Μέσα οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Άγγελος Συρίγος, το μπάζωμα της περιοχής, το οποίο “δεν είναι ακριβώς μπάζωμα”, έγινε γιατί έξι μέρες μετά ακούγονταν από τα συντρίμμια ανθρώπινες φωνές που καλούσαν σε βοήθεια!
“Γιατί συνέβη αυτό το οποίο δεν είναι μπάζωμα; Επειδή έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια γιατί ακούγονταν ακόμη και φωνές κυρία Αναστασοπούλου για να δούμε αν υπήρχαν είτε θύματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι έχρηζαν βοήθειας” είπε.
Υπήρχαν, δηλαδή, έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια; Υπήρχαν όντως, τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα, θύματα που χαροπάλευαν και καλούσαν σε βοήθεια;
Ή μήπως ο κύριος Λαζαρίδης φτάνει στο σημείο να διατυπώσει ένα τόσο μακάβριο ψέμα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;
Πόσο ακόμα να αντέξουν αυτή την κοροϊδία οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία;
Είναι αδιανόητο μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για να συντηρήσουν το αφήγημα της μη ευθύνης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην χυδαιότητα. Τώρα!».



 
Top