Σε δίκη παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ακόμη 8 άτομα για την κακοκαιρία Ιανός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το documentonews.gr, ως κατηγορούμενοι παραπέμπτονται και ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, ο τότε προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουτρομάνος, ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας Θεοφάνης Στάθης, στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Καρδίτσας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος κατα περίπτωση και αφορά αυτή «της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή».

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 η κακοκαιρία Ιανός προκάλεσε καταστροφές στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και μεταξύ άλλων, στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις κάτοικοι του Νομού Καρδίτσας.

Σημαντικές ήταν και οι ζημιές στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο που προκάλεσε ο «Ιανός» από κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων, ενώ στην πόλη της Καρδίτσας πλημμύρισαν χιλιάδες σπίτια και καταστήματα.

Η δίκη αναμένεται να γίνει στις 23 Μαΐου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας.
 
Top