«Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν κρύβομαι ούτε τώρα πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», υποστήριξε ο Κώστας Καραμανλής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας αλλά  προκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει ό,τι αποδείξεις έχει για τον ίδιο...

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή για να παρέμβει, κατά δήλωσή του, θεσμικά, απέρριψε τις κατηγορίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης ότι κρύβεται και ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο είχε ζητήσει να κατατεθεί πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Ζήτησε ωστόσο, να υπάρξει συγκεκριμένο κατηγορητήριο και μετά να κρίνει η Βουλή και όχι τα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media εάν έχει βάση...

Ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο ανθρώπινο λάθος, επαναλαμβάνοντας ότι το μοιραίο βράδυ υπήρξε συσσώρευση λαθών, καθώς παραβιάστηκε επτά φορές ο γενικός κανονισμός κίνησης. «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική», είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι εν αντιθέσει με την προηγούμενη κυβέρνηση, η σημερινή δεν έπαιξε πολιτικό θέατρο, όπως στο Μάτι. Σε ότι αφορά στη σύμβαση 717 κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Σπίρτζη για καθυστερήσεις. «Αν κάποιοι καθυστέρησαν, είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016, 2017 και το 2018. Γιατί αν έπρεπε να διακοπεί η σύμβαση, έπρεπε να γίνει τότε», είπε για να προσθέσει πως αν δεν προχωρούσε στη συμπληρωματική σύμβαση, τότε δεν θα διασφάλιζε τα συμφέροντα του δημοσίου.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις κατά των ψηφοφόρων του στις Σέρρες, λέγοντας ότι «οι ίδιοι που παριστάνουν τους δημοκράτες, πρώτα μου είπαν ότι δεν είχα δικαίωμα να κατέβω στο λαό, στους πολίτες. Μετά επιτέθηκαν στον τόπο μου, τις Σέρρες, μία ολόκληρη ιστορική περιφέρεια. Εκβίασαν ηθικά και κατηγόρησαν τους συμπολίτες μου. Έφτασε πρώην πρωθυπουργός, να κατέβει υποψήφιος στις Σέρρες», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης: «Στις εκλογές του 2023 μιλούσατε για «κάστρα», σήμερα για «τζάκια». Προφανώς, το αντιλαμβάνεστε ως το αντιπολιτευτικό σας παράσημο, ικανό να σας οδηγήσει στην νομή της εξουσίας”, είπε επίσης ο κ. Καραμανλής στο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε: “Στόχος σας δεν είμαι εγώ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η κυβέρνηση και είναι η παράταξη της ΝΔ». Έκανε τέλος επίκληση στο συναίσθημα, υποστηρίζοντας ότι πονάει και ανατριχιάζει όταν αναλογίζεται το δράμα που περνούν τόσες οικογένειες.

Ο Κώστας Καραμανλής στράφηκε και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με πρωτοβουλίας του οποίου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι «η ΝΔ που ισχυροποίησε την Δημοκρατία, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ και εγγυάται διαχρονικά τη σταθερότητα, δεν θα παραδώσουμε την χώρα μας στους θυρωρούς των συμφερόντων».Ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη που παρακολούθησε από το έδρανό του στην αίθουσα της Ολομέλειας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του πρώην υπουργού.
 
Ανδρουλάκης: Όσοι χειροκρότησαν τον Καραμανλή, είναι απολύτως υπεύθυνοι
«Αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διαμήνυσε πως το κόμμα του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής και τα γαλάζια παιδιά. Απευθυνόμενος δε, στους βουλευτές της ΝΔ, τους έθεσε προ των ευθυνών τους: «Σήμερα με τον χειροκρότημα σας σε αυτή την προκλητική τοποθέτηση όλοι μαζί είστε συνένοχοί» και «είστε απολύτως υπεύθυνοι». Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε καυστικά αναφορά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε διαπλοκή, λέγοντας πως «δύο υπουργοί της ΝΔ έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι δικοί σας υπουργοί ήτανε».

Βορίδης κατά Ανδρουλάκη: Επιλέξατε συμμάχους οικονομικούς
Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι επέλεξε συμμάχους, εκδοτικούς και οικονομικούς. «Υπήρχε ανθρώπινο σφάλμα ή όχι; Μας λέτε ότι το κάνουμε για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί να το κάνουμε; Υπάρχουν ήδη κρατήσεις για το θέμα αυτό. Ψεύδη και συκοφαντίες όλα αυτά που λέτε», είπε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι όλα έχουν ένα όριο στη χυδαιότητα.
«Το βράδυ της Κυριακής οι δύο υπουργοί σας ήταν εκεί που είπα προηγουμένως ναι ή όχι; Αναφέρομαι στους κυρίους Παπασταύρου και Μπρατάκο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση αντί να πετά τη μπάλα στην εξέδρα. « Έχετε στήσει έναν καθεστωτικό μιντιακό μηχανισμό, μη νομίζετε ότι με ένα non paper θα πλήξετε το ήθος μου… εσείς χαλκεύατε ηχητικό και το δώσατε σε φιλικό σας ΜΜΕ…. Είστε υπάλληλοι της εγχώριας ολιγαρχίας», είπε.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου πυροδότησαν νέα ένταση με τον Μάκη Βορίδη να αναφέρει ότι αποτελεί την επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. «Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να έχω γνωρίσει εδώ στο Κοινοβούλιο ή σε άλλο Κοινοβούλιο, παντού στον κόσμο που μετέρχεται τέτοια φρασεολογία, είστε η επιτομή της χυδαιότητας», της είπε, συμπληρώνοντας χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ, ότι οι συνάδελφοι του κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας.
«Είναι κανιβαλική η στάση σας απέναντι στα θύματα. Εγώ δεν κουβαλούσα τσεκούρια, δεν περπάτησα στη ζωή μου με τις πλάτες και τις τσέπες κανενός. Εσάς σας νοιάζει η πολιτική σας επιβίωση. Σήμερα κάνατε την πιο κυνική σας ομολογία, είπατε ότι έχει κριθεί το κατηγορητήριο, με τις ψήφους της ΝΔ», αντέτεινε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία σχολιάζοντας την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, είπε: «Τελικώς αθώος κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης. Αθώοι του αίματος».

Άλλη μία κόντρα Ζωής με Άδωνι

Κόντρα υπήρξε ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Άδωνι Γεωργιάδη για όσα ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν εθελοντής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του ο πατέρας του Σπύρου Βούλγαρη και τον εξουσιοδότησε να πει στην αίθουσα ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα και συκοφαντικά.
«Αυτά που είπατε είναι προσβολή της μνήμης ενός νεκρού. Πρέπει επιτέλους να σέβεστε τους νεκρούς», είπε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ζητάει το λόγο. «Δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρω στο τηλέφωνο τον πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού για να του πω ποιος τον έβαλε στη μοιραία αμαξοστοιχία», ειπε, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης. «Ουδέποτε επιβεβαίωσα ότι ο Σπύρος Βούλγαρης ήταν εθελοντής στο γραφείο του Μητσοτάκη. Ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού το αρνείται. Εφόσον λέτε ότι τον σέβεστε πάρτε τον τηλέφωνο, ζητήστε συγγνώμη και σταματήστε την χυδαιότητα», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν έλειψαν και οι εκφράσεις πεζοδρομίου όταν ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Καραμανλή να κάνει μια απερίφραστη δήλωση στη Βουλή, ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας. «Θα παραιτηθεί ο κ. Καραμανλής της υπουργικής του ασυλίας και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Θέλετε να κάνουμε δήλωση εδώ ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και σε μία συνεδρίαση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Ο ίδιος να το πει. Για να είναι καθαρό το μέτωπό του, να μην υπάρχει καμία σκιά, κανένα άγος, όχι μόνο για τον ίδιο, για όλη την κυβέρνηση. Θα το κάνει;», διερωτήθηκε με τον Ιάσωνα Φωτήλα από τη ΝΔ να φωνάζει εκτός μικροφώνου τη λέξη «κότες» προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους να απαντήσουν γιατί δεν καταθέτουν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
 
Top