Την αντίθεσή τους με τα απογευματινά χειρουργεία διακήρυξαν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, καθώς ανταποκρίθηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις στο κάλεσμα της ΕΙΝΑΠ για στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 15:00, την πρώτη ημέρα (14/3) έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στην Αθήνα.

Για την Παρασκευή 15/3 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.
Η πρεμιέρα των απογευματινών χειρουργείων έγινε στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίστηκαν οι επεμβάσεις επί πληρωμή το απόγευμα στα νοσοκομεία Καβάλας, Αλεξανδρούπολη, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ σε σχετική της ανακοίνωση και καλεί τα μέλη της να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή» και συνεχίζει καλώντας τους γιατρούς να σταθούν «ενάντια στη φιέστα της ντροπής που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας. Δε θα επιτρέψουμε στον υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί “κυνηγοί κεφαλών” για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο-επιχείρηση!»
Ωστόσο, παρά το κύμα αντιδράσεων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο X, πρώην Twitter, τον πίνακα με τα απογευματινά χειρουργεία ανά νοσοκομείο.
 
Top