«Ότι έγινε, έγινε με προφορική εντολή. Τα πρακτικά του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρουν τέτοιες αποφάσεις. Όλοι λένε ότι ήταν προφορική εντολή. Θα πρέπει κάποιος να μας πει ποιος την έδωσε» δήλωσε στο Mega για τη συγκεκριμένη εκδοχή στην υπόθεση των Τεμπών ο πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης. Διαψέυδοντας με αυτό το τρόπο τον Παύλο Μαρινάκη, κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε πως η αλλοίωση του χώρου έγινε για επιχειρησιακές ανάγκες.

«Ότι έγινε στο χώρο, έγινε επειδή υπαγορευόταν από επιχειρησιακές ανάγκες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν απόπειρα συγκάλυψης», είχε πει ο κ. Μαρινάκης. Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Μάλιστα, ο πραγματογνώμονας έδειξε και μια φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος. Που απεικονίζεται ένα τρίγωνο που έχει σχηματιστεί και μέσα είναι το καμένο βαγόνι του κυλικείου, ενώ το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας έχει διαλυθεί εντελώς. 

«Από τη σφοδρή σύγκρουση έχει διαλυθεί η ηλεκτρομηχανή και το πρώτο βαγόνι. Ακριβώς στο κέντρο του τριγώνου η τσαλακωμένη μάζα είναι το βαγόνι του κυλικείου. Εκεί έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι», εξήγησε ο Κώστας Λακαφώσης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην πράσινη περιοχή θα μπορούσε να πατήσει ο οποιοσδήποτε γερανός, χωρίς να αλλοιωθεί τουλάχιστο το κέντρο του τριγώνου. «Δεν υπήρχε υπηρεσιακή ανάγκη να αλλοιώσει το κέντρο του τριγώνου. Θα μπορούσαν να σηκωθούν τα βαγόνια από την έξω πλευρά», συμπλήρωσε.

anazitiseis.gr 

 
Top