Την υπογραφή 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φέρει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αφορά στην κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, αποσαφηνίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων και σε καμία περίπτωση της τριμελούς επιτροπής της παραγράφου 9 του άρθρου 56 του ν. 4472/2017 (σ.σ. νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο οποίος προβλέπει ότι για τη νομιμότητα καταγγελίας σύμβασης αποφαίνεται επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν πρωτοδίκες και εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ).

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι προτείνοντες βουλευτές αναφέρουν ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

 
Top