Όχι ότι οι ΣαμαροΒενιζέλοι ήταν καλύτεροι, αλλά οι νεοΜνημονιακοί Συριζαίοι χτυπούν τώρα πια στο ψαχνό, στη μικρομεσαία τάξη! Στοχεύουν στην εξαθλίωση, στην ψυχική υποδούλωση, στον εξευτελισμό! Και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει! 


Σε πρώτη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ – Επόμενος στόχος όσοι χρωστούν λιγότερα 

Σε «σαφάρι» κατασχέσεων έχει επιδοθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο προχώρησε σε 18.000 κατασχέσεις – με ρυθμό, δηλαδή, 200 την ημέρα ενώ η τάση αυτή συνεχίστηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο. 

Ενδεικτικό της αυξημένης «ταχύτητας» είναι το γεγονός ότι το αντίστοιχο δίαστημα του 2016 οι κατασχέσεις ήταν 13.500, όπως γράφει η εφημερίδα Ειδήσεις. 

Προς το παρόν οι κατασχέσεις στοχεύουν σε όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ με το συνολικό ποσό που μπήκε στο ταμείο να φτάνει τα 212,59 εκατ. ευρώ αν και το συνολικά απαιτητό ήταν 1,2 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ καθώς στόχος του ΚΕΑΟ είναι, για την ώρα, οι οφειλέτες να ενημερωθούν και να μην ενεργοποιηθούν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια. 

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αποτυπώνουν την αδυναμία των ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους καθώς οι συνολικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ και έφτασαν τα 22,49 δισ. ευρώ έναντι 17,5 δισ. ευρώ που ήταν στο δ΄τρίμηνο του 2016.
 
Top