Την οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επισκέφτηκε την Τρίτη ο Μανώλης Γλέζος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά και εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ στον Λυκαβηττό προκειμένου να ετοιμάσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, όταν, σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, χτύπησε το κουδούνι.

Ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κράταγε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο παρέδωσε στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Η επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου έγινε μάλιστα ανήμερα της επετείου που ο ίδιος και ο Απόστολος Σάντας είχαν κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

«Έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανώς συγκινημένος, συστήνοντας στη μικρή του κόρη Δάφνη τον κ. Γλέζο.

Ο Μανώλης Γλέζος παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, που ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος, έστιν εκείνος ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος" (σ.σ ακοινώνητος , ανόσιος και απάτρις είναι αυτός που τον φρικιαστικό εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Στο ειλικρινές γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Γλέζος έγραφε: "Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».

 
Top