Από τις επτά το πρωί μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι, πολίτες και πολιτικοί λένε το τελευταίο αντίο στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς.

Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό.

Από νωρίς, πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο πολιτικό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 15.00 με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, επικήδειο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, που αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα το πρωί από τη Λευκωσία στην Αθήνα, και βέβαια ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπάρχει η πληροφορία ότι ίσως να προστεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε 58 χρόνια κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία Πρωθυπουργού.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη.

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς.

Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Τα παράσημα του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η σορός του οποίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Κόσμος μπαίνει στη Μητρόπολη Αθηνών για να χαιρετίσει τη σορό του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με C-130 στα Χανιά

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Μάλιστα την κατασκευή σε τάφο του την είχε επιμεληθεί ο ίδιος όταν ήταν εν ζωή.

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:

*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ALPHA BANK, IBAN – GR6901401770177002002000045, SWIFT – CRBAGRAAXXX.

*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ALPHA BANK, GR 6301401200120002002011.

WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA.

 
Top