Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στο ζήτημα της ποινής της κοινωνικής εργασίας, που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε βάρος τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν, σύμφωνα με καταγγελίες, στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης σε σχολείο της περιοχής τον περασμένο Σεπτέμβριο, χαιρέτισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το χαιρετίζουμε αυτό (σ.σ. την παρέμβαση της εισαγγελέως) γιατί ξέρετε και η Δικαιοσύνη είναι ένα ζωντανό σύστημα και εδώ μπορεί ο νόμος να λέει ό,τι λέει, αν και ξέρετε υπάρχει σαφέστατη διάταξη στον νόμο που αποποινικοποιεί τέτοιου είδους δραστηριότητες, αλλά υπάρχει ένα θέμα νοοτροπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ξέρετε, τα θέματα πειθαρχία και εκπαίδευση είναι ένα ζήτημα ανοιχτό, αιώνες τώρα. Στις μέρες μας, όμως, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί τα νέα παιδιά έχουν έναν δικό τους κόσμο και το σημαντικό είναι να μην κόψουμε τους διαύλους επικοινωνίας. Τέτοιου είδους ενέργειες, που εμένα με σοκάρει ότι εκπαιδευτικός, διευθυντής προχωράει σε τέτοιες ενέργειες, αυτές είναι καταδικαστέες και εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά και κοινωνικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβρόγλου, αφού υπογράμμισε πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά, σημείωσε: «Νομίζω τα παιδιά αυτά θα αναλογιστούν το συνολικό κλίμα, θα καταλάβουν τι έγινε χωρίς κακία και εκδικητικότητα, ώστε να πάμε ένα βήμα παρακάτω, ξέροντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι απολύτως αντίθετο σε τέτοιου είδους αυταρχισμούς».

Τέτοια φαινόμενα δεν βοηθούν σε κανένα επίπεδο -τόνισε ο κ. Γαβρόγλου- και επανέλαβε ότι «η Πολιτεία -με κανένα τρόπο- δεν θέλει να ενισχύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως ήταν αυτές οι αυταρχικές συμπεριφορές και ενός εκπαιδευτικού, αλλά και ενός λειτουργού».

«Άλλο είναι να μην επεμβαίνεις και προφανώς η Δικαιοσύνη πρέπει ανεξαρτήτως οτιδήποτε να αποφασίζει και άλλο είναι και η Πολιτεία και οι υπουργοί και οι πολίτες να έχουν άποψη περί των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και αυτά είναι πράγματα που ενισχύουν τη Δημοκρατία μας», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top