«Ρεαλιστή, ιδιαίτερα ανθεκτικό και με ξεχωριστή κοινοβουλευτική κουλτούρα», χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 99 ετών.

«Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προήλθε από μια ιδιαιτέρως ταραγμένη πολιτική περίοδο της χώρας και η πολιτική προσωπικότητά του διαμορφώθηκε μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις εκείνης της περιόδου. Στην πολιτική του διαδρομή υπήρξε ρεαλιστής, ιδιαίτερα ανθεκτικός και με ξεχωριστή Κοινοβουλευτική κουλτούρα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που εργάσθηκαν για τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, την προσαρμογή της στις οικονομικές πολιτικές που υπαγορεύονταν απ’ τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα, με δύο κύρια κόμματα να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top