Και μάλιστα δια στόματος Σόϊμπλε - "Πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε άγρια στην Κριστίν Λαγκάρντ και στην υπόλοιπη διοίκηση του Ταμείο, κατηγορώντας τους ότι προβάινουν σε μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιτέθηκε στο ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας:

«Στην παρούσα φάση μαλώνουμε με το ΔΝΤ για το ποια είναι η σωστή εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πάνω από 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», επισήμανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Συμπλήρωσε δε το εξής: «Ετσι εξηγείται άλλωστε και το ότι όλα τα προγράμματα ήταν μάταια».

Ο Σόϊμπλε θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με την Ελλάδα να βρίσκεται ατύπως μέσα στα κορυφαία θέματα για συζήτηση.


Τονίζεται ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία επί των προτάσεων για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα.

«Κάνουμε άλλη μια προσπάθεια να συμφωνήσουμε όχι απλά σε κοινές αρχές όσον αφορά τη φορολόγηση των εταιρειών, αλλά σε ένα κοινό σύστημα», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση για θέματα φορολογίας και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι προτάσεις για αυτό πριν από την ψηφοφορία στη Γαλλία για την ανάδειξη νέας Εθνοσυνέλευσης στις αρχές του Ιουνίου. «Ο χρόνος είναι λίγος», τόνισε.

Η Γερμανία πρέπει να συνεχίσει να επαγρυπνεί καθώς αντιμετωπίζει εντεινόμενο διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό, σημείωσε ακόμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν και το γερμανικό φορολογικό σύστημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, «συμβαίνουν πολλά» αλλού τα οποία θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την κατάσταση, ανέφερε ο ίδιος.

el.gr
 
Top