Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Καραμέρο μετά την ανάρτηση του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Στην ανάρτηση μου δεν υπήρχε μένος και αρνητική κριτική», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος για το tweet μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Πρώτα από όλα χαρακτήρισα μέγα πολιτικό τον κ. Μητσοτάκη, ένας πολιτικός που δεν λειτουργούσε ανώδυνα και είχε εισαγάγει στην πολιτική ζωή του τόπου σημαντικές ορολογίες, όπως είναι η διαπλοκή με χαρακτηρισμούς για «χαμαιτυπεία» για ΜΜΕ της εποχής», είπε ο κ. Καραμέρος για να απαντήσει και σε ερώτηση για το αν τη λέξη «Μέγας» στην ανάρτησή του την έβαλε ειρωνικά.

«Καθόλου», είπε και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από αυτό εδώ το κανάλι και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 το 1992 είχε μιλήσει πρώτος με τον όρο διαπλοκή λίγους μήνες πριν την πτώση της κυβέρνησης του από κάποια κέντρα της εποχής. Επέλεξα μέσα στη συστοιχία των συλλυπητηρίων να μιλήσω για τον πολιτικό Μητσοτάκη στην πράξη».

Όσο για την λέξη "κατόρθωσε" που χρησιμοποίησε στο tweet του, ο κ. Καραμέρος απάντησε: «Του πιστώνω ότι από το 1946 έως το 2004 μπόρεσε με τον τρόπο που πολιτεύτηκε, σήμερα ένα κομμάτι του Τύπου, της διαπλοκής να τον υμνήσει περισσότερο, που ενέχει και υποκρισία».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στο σχόλιο του για την ανάρτηση του κ. Καραμέρου υποστήριξε: «Ότι ακούσαμε προηγουμένως ως δικαιολογίες θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, αν απλώς ο κ. Καραμέρος με θάρρος έλεγε μία μεγάλη συγγνώμη, η συζήτηση με το αν ακούγαμε τη λέξη συγγνώμη, θα τελείωνε εδώ».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στην ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη μετά την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας ότι «ο κ. Φιλιππάκης προτρέπει βία και συγκεκριμένα σε τρομοκρατική βία».

Δείτε το βίντεο του ANT1:

 
Top