Επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, με την οποία καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών και προσφύγων, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Της παρέδωσε επίσης λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.
Ο φάκελος διαβιβάστηκε από την κ. Δημητρίου στον οικονομικό εισαγγελέα, με παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και δύο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς θέλουν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.
Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμοδία που είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Επιβεβαίωσε δε, ερωτηθείς σχετικά, πως έστειλε επιστολή στον Γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των Γερμανικών αρχών. Όπως είπε η επιστολή, ήταν μήνυμα προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεση οικογενειών.
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες», ανέφερε.
 
Top