Με τη διάσημη φράση που αποδίδεται στον διάσημο Γάλλο φιλόσοφο Βολταίρο «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», απάντησε ο Παύλος Πολάκης στους Νίκο Δένδια και Βασίλη Κικίλια
"Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο που υπερασπίστηκε είναι η Ελευθερία του Λόγου και σε κανένα σημείο της εν λόγω ανάρτησης δεν υποστήριξε και δεν συνταυτίστηκε με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος κος Φιλιππάκης", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Σχολιάζοντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με αφορμή την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ανέφερε σήμερα μιλώντας στον Realfm 97,8: «Είναι θέμα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Πολάκης έχει επανειλημμένως αναχωρήσει από τη σοβαρότητα για άλλους χώρους. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον μετατρέψει σε σοβαρό συνομιλητή ή θα εκτιμήσει αυτά τα γραφόμενα ως πολιτική θέση. Αν όμως ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, θα ήθελε να τον παίρνουν στα σοβαρά είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό ίσως θα έπρεπε να δώσει μία πιο σοβαρή ματιά στη σύνθεσή της κυβέρνησης του».
Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας, καταδίκασε το πρωί απερίφραστα την ανάρτηση στο Facebook του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για τον Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τη ντροπιαστική. Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για το ζήτημα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε πως από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον “μαζεύει”, πιστεύει ακριβώς τα ίδια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
"Θα περίμενε κανείς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος στο οποίο η σύζυγος του αρχηγού του έχει αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου, να γνωρίζουν τη διάσημη φράση «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», την οποία απέδωσε η βιογράφος του, στο μεγάλο Γάλλο φιλόσοφο, θέλοντας να περιγράψει τη στάση του απέναντι στις διώξεις που υπέστη ο φιλόσοφος Ελβέτιος, από το βασιλιά και την εκκλησία, για το βιβλίο του «Περί Πνεύματος».
Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται ο κος Δένδιας και ο κος Κικίλιας, είτε δεν γνωρίζουν τη διάσημη αυτή φράση, είτε πάνω στην πρεμούρα τους να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης, παραφράζοντας ή ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα λεγόμενά τους ή τα γραφόμενά τους, την ξεχνούν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο που υπερασπίστηκε είναι η Ελευθερία του Λόγου και σε κανένα σημείο της εν λόγω ανάρτησης δεν υποστήριξε και δεν συνταυτίστηκε με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος κος Φιλιππάκης, επίσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κου Λουκά Παπαδήμου, εμπλέκοντας και το διοικητή της ΤτΕ κο Γιάννη Στουρνάρα.
Τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βρισκόμενα σε αδυναμία να αποδομήσουν τα πεπραγμένα των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετατρέπονται σε ουρά γνωστών ΜΜΕ και ακολουθούν πιστά τη στρατηγική της δολοφονίας χαρακτήρων. Ο λαός ακούει, βλέπει, διαβάζει και κρίνει".
 
Top