"Πιστοί στις αρχές μας ως προοδευτικό κόμμα, ψηφίσαμε στη Βουλή την διάταξη για τα θέματα λειτουργίας ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

"Η διασφάλιση χώρων προσευχής για όλους τους πολίτες, για κάθε θρησκεία, είναι υποχρέωση μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, δημοκρατικής πολιτείας. Πιστοί στις αρχές μας ως προοδευτικό κόμμα, ψηφίσαμε στη Βουλή την διάταξη για τα θέματα λειτουργίας ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

"Η ίδρυση και λειτουργία του τεμένους στην Αθήνα υπήρξε διακομματική απόφαση, αυτονόητη για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κράτος. Αυτή την απόφαση υπηρετεί με συνέπεια η Δημοκρατική Συμπαράταξη", συμπληρώνει και προσθέτει: "Οι λοιπές, δήθεν ευρωπαϊκές - μεταρρυθμιστικές, δυνάμεις δεν θα κρυφτούν πίσω από την θετική ψήφο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις. Όσοι ψηφίζουν μέσω twitter δεν αξίζουν σχολιασμό.

Φαίνεται ότι για όλους αυτούς οι αρχές και αξίες, ισχύουν μόνο αν δεν θιγούν τα μικροκομματικά συμφέροντα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει καθημερινά ότι είναι όμηρος της ακροδεξιάς, των ΑΝΕΛ προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Με τη στάση τους είναι εκτεθειμένοι απέναντι στους προοδευτικούς πολίτες".

 
Top