«Όταν ήμουν νέος, νόμιζα ότι το χρήμα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή. Τώρα που είμαι γέρος, το ξέρω».


Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Όσκαρ Ουάιλντ και επιβεβαιώνουν την ανάγκη των πάντων, ακόμα και των πιο ευφυών, για τη μεγάλη ευκαιρία που θα φέρει στη ζωή τους όχι μόνο μεγάλη επιτυχία αλλά και πακτωλούς χρημάτων. Υπάρχουν όμως κανόνες για την φέρεται πιο γρήγορα περισσότερο κοντά σας, και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;
Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας

Εάν θέλετε να καταφέρετε τα παραπάνω το μόνο που έχετε να κάνετε, λέει ο Τ. Χαρβ Έκερ, συγγραφέας του βιβλίου «Σκέψου σαν Πλούσιος», πρέπει να πιστέψετε ότι εσείς είστε ο δημιουργός του πεπρωμένου σας. Δηλαδή, εσείς καθορίζετε αν θα ζήσετε μια ζωή μέσα στη μετριότητα και τις οικονομικές δυσκολίες ή θα γυρίσετε το παιχνίδι υπέρ σας σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τον ίδιο το σκεπτικό συν Αθηνά και χείρα κίνει είναι αυτό που καθοδηγεί τους πλούσιους και αυτοδημιούργητους από καταβολής κόσμου.

Εάν θέλετε να αλλάξετε τα φρούτα, πρώτα αλλάξτε τις ρίζες

Αυτό μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργο, αλλά σκεφτείτε ένα δέντρο στον κήπο σας. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο γιατί αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Με άλλα λόγια, οι πράξεις μας έχουν πάντα καλά αποτελέσματα ή κακές συνέπειες. Για να γίνετε αποδέκτες των πρώτων και όχι μόνο των δεύτερων επιστρέψτε στις ρίζες και σκεφτείτε καλά όλα αυτά που πρέπει να κάνετε με συνέπεια και επιμονή για τον τελικό σας στόχο.
Ακόμη κι αν το δέντρο έχει φυτευτεί από κάποιον άλλον, τους γονείς, το οικογενειακό περιβάλλον ή τις κοινωνικές περιστάσεις, και πάλι εσείς επιστρέφοντας στις ρίζες έχετε την ευκαιρία αύριο να έχετε φρούτα πιο γλυκά, περισσότερο κοντά στην πάγια επιθυμία σας για επιτυχία και χρήμα.

Να είστε πρόθυμοι να βγείτε από τη ζωή ασφαλείας σας

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους. Όταν όμως πέφτετε πάνω σε ένα εμπόδιο ή έρχεστε αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες στη διαδρομή για την επίτευξη του στόχους σας δεν πρέπει να σκεφτείτε ότι κάνετε κάτι λάθος.

Αντί να επιστρέψετε στο προηγούμενο οικείο περιβάλλον που σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς, επιλέξτε να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση, Ακόμα κι μετά από κάποιο καιρό νιώθετε ότι δεν κάνετε καμιά πρόοδο, η αλήθεια είναι ότι κινείστε προς τα μπροστά και αυτό είναι το ήμισυ της κατάκτησης αυτού που επιθυμείτε. Η απόφαση να δέχεστε και να προσαρμόζεστε στις ανατροπές των καταστάσεων σας ολόγυρα σας είναι η μια πραγματική εγγύηση επιτυχίας για τη συνέχεια.
Αυτό στο οποίο επικεντρώνεστε επεκτείνεται

Έχετε ποτέ γνωρίσει κάποιον ο οποίος δεν σταματά να παραπονιέται με όσα πηγαίνουν λάθος στη ζωή του; Είναι σίγουρο πως ναι. Σας μοιάζει αυτός ο άνθρωπος χαρούμενος ή πλήρως δυστυχισμένος; Προφανώς το δεύτερο και αυτή είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πυκνά συχνά όλοι οι άνθρωποι.

Όταν όμως παραπονιέστε ή είστε αρνητικοί, που επικεντρώνεστε, στα καλά ή στα άσχημα της ζωής σας; Αν, λοιπόν, αυτά στα οποία επικεντρώνεστε ισχύει ότι επεκτείνονται οφείλετε να βλέπετε καθημερινά το ποτήρι μισογεμάτο μέχρι να ξεχειλίσει από νίκες και πλούτο.

Ο λόγος σας πρέπει να είναι νόμος

Μπορείτε να απαντήσετε με ειλικρίνεια στην ακόλουθη ερώτηση: Πόσο συχνά ξεκινάτε να κάνετε κάτι και το αφήνετε ανολοκλήρωτο; Το να ολοκληρώνεται αυτό που ξεκινάτε είναι περισσότερο σημαντικό από όσο φαντάζεστε γιατί συνδέεται με την αξιοπρέπεια. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το να είστε ειλικρινείς με τους εαυτούς σας, παρότι και αυτό είναι σημαντικό.

Σχετίζεται με το να είστε ένα άτομο ολοκληρωμένο που ξέρει να κρατάει τον λόγο του. Αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθηση σας τόσο σε εσάς τους ίδιους προσωπικά, αλλά και σε όσα έχετε βάλει πλώρη για να πετύχετε και κάπως έτσι κερδίζετε το στοίχημα της αυτοπειθαρχίας που θα σας φέρει πιο γρήγορα προς τα εκεί που κοιτάτε.

Γίνετε καλός διαχειριστής των χρημάτων σας

Έχετε ένα σύστημα να διαχειρίζεστε τα χρήματα σας; Εάν δεν βγάζετε όσα θέλετε, το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα σας κάνει να γελάσετε. Όμως αν δεν μπορέσετε να διαχειριστείτε τα λίγα, δεν θα καταφέρετε ποτέ να βάλετε σε τάξη τα πολλά.

Η απάντηση βρίσκεται στο χτίσιμο της συνήθειας να μπορείτε να διαχειρίζεστε τα χρήματα σας ακόμα κι αν είναι λίγα που θα σας βοηθήσει μετά όχι μόνο να κανονίζετε τα χρήματα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και να επενδύεται με τρόπο που θα εξασφαλίζει την αύξηση τους.

Έχετε για πρότυπο πλούσιους και επιτυχημένους ανθρώπους;

Το δίχως άλλο ο περισσότερο κόσμος δεν μεγαλώνει με κάποιον εκατομμυριούχο στο διπλανό σπίτι. Ένας τρόπος να μάθετε από τους καλύτερους είναι να βρείτε πλούσιους και διάσημους που σας εμπνέουν, να παρακολουθήσετε την πορεία τους και να εμπνευστείτε από αυτήν.

Κάπως έτσι θα μάθετε κι άλλους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών, ενώ μπορείτε να ξεπατικώσετε οδηγίες για αποφασιστικούς αυτοδημιούργητους που εκπλήρωσαν ακόμη κα τα πιο τρελά τους όνειρα.

Μην βάζετε όριο στο εισόδημα σας

Ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι βάζουν «ταβάνι» στα έσοδα τους. Βρίσκονται σε μια δουλειά και μένουν στα έσοδα που έχουν από αυτήν, ενώ το ζητούμενο είναι να βρουν τρόπο που θα οδηγήσει την αύξηση τους. Γι’ αυτό και αρκετοί γίνονται επιχειρηματίες που όμως δεν απογειώνονται ποτέ. Ο λόγος είναι ότι ταυτίζονται με την επιχείρηση τους, κάνουν τα πάντα μόνοι και άρα έχουν έσοδα για όσο δουλεύουν οι ίδιοι.

Το κόλπο για να θεωρηθεί μια επιχείρηση επιτυχημένη είναι να δημιουργήσετε μία κατάσταση που λειτουργεί και όταν δεν είστε εσείς εκεί, άρα γεννά χρήματα 24 ώρες το 24ωρο. Με άλλα λόγια, οι πλούσιοι επιλέγουν να αμείβονται βάσει έρτγου, ενώ οι φτωχοί μέσω χρόνου.

Μην επικεντρώνεστε στα χρήματα, αλλά στην επίλυση των προβλημάτων

Όσο ψάχνετε συνέχεια τι μπορεί να πάει λάθος με τα σχέδια σας, χάνετε… το τρένο για την κατάκτηση της επιτυχίας που έχει αφετηρία το πείσμα, την υπομονή και την προσπάθεια. Το να βγάλετε χρήματα δεν είναι ο κύβος του Ρούμπικ. Οι 8 άνθρωποι ανέκαθεν πλήρωναν για να τους λύσει κάποιος άλλος τα προβλήματα. Τόσο απλά. Δεν αρκεί να δημιουργήσετε μια επιχείρηση, πρέπει αυτή να έχει λόγο ύπαρξης, να προσφέρει στους ανθρώπους τη λύση σε κάποιο πρόβλημα τους είτε είναι το φαγητό, είτε η φύλαξη του σκύλου τους. Τα χρήματα είναι το αποτέλεσμα του να παρέχετε βοήθεια στους άλλους και να δίνετε αξία στις ζωές τους.

Μην σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε

Τέλος, μην σκεφτείτε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι αφού τα καταφέρετε, ξέρετε όλα όσα χρειάζεστε. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι δεσμευμένοι στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται συνεχώς. Γι’ αυτό βρείτε το χρόνο και τα χρήματα για να μαθαίνετε καθημερινά κάτι που δεν ξέρετε. Γιατί ναι, η γνώση είναι δύναμη.

 
Top