Το γνωστό ως “The One, Bel-Air” είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία μοντέρνας αρχιτεκτονικής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου με θέα στο Λος Άντζελες, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τους ξακουστούς λόφους του San- Gabriel, το The One είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σπίτια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ με έκταση που ξεπερνά τα 10.000 τ.μ.




Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Niel Niami, Χολιγουντιανός παραγώγος low-budget ταινιών, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Paul McLean να σχεδιάσει το «πιο ακριβό σύγχρονο σπίτι στο κόσμο». 
Ο Niami ξόδεψε 10 χρόνια για την κατασκευή αυτής της υπερ-κατοικίας αλλά τα δάνεια και οι υποθήκες των 180.000.000$ που “βάρυναν” το ακίνητο οδήγησε το “The One” σε δημοπρασία, εκ μέρους της εταιρίας Sotheby’s Concierge Auctions, το Ιανουάριο του 2022 στο ποσό των 295.000.000$ -αξία πολύ μικρότερη από τα 500.000.000$ που ήλπιζε ο Niami.






































Στη λίστα δημοπρασίας κατοικιών, η έπαυλη με τίτλο “H ακριβότερη και μεγαλύτερη κατοικία στις Η.Π.Α”, δεν κατάφερε να βρει αγοραστή με αποτέλεσμα το “The One” να μπει σε διαδικασία πτωχευτικής δημοπρασίας. Tελικά πουλήθηκε στην, αρκετά χαμηλότερη, τιμή των 126.000.000$, -που μαζί με τα κόστη των προμηθειών έφτασε στο ποσό των 141.000.000$- καθιστώντας το το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Αγοραστής ο δισεκατομμυριούχος CEO & ιδρυτής της online fast-fashion εταιρίας “Fashion Nova”, Richard Saghian.
Γεννημένος στο Μπέβερλι Χιλς από γονείς Ιρανούς μετανάστες, ο Saghian ίδρυσε την εταιρεία του το 2014 η οποία έγινε γρήγορα γνωστή στο instagram χάρη στις Κardashians και στην Cardi B με έσοδα 1 δις δολάρια ετησίως.




















H πιο exclusive “γειτονιά”
Στο Bel Air και σε έκταση 38 στρεμμάτων η έπαυλη απαριθμεί 21 πολυτελή υπνοδωμάτια, 42 μπάνια και 7 WC, ιδιωτικό Nightclub, αίθουσα σινεμά 40 θέσεων, δωμάτιο Bowling και μπιλιάρδου, κελάρι κρασιού με 10.000 μπουκάλια, spa και άλλα. 
 Οι χώροι της κοσμούνται από εκκεντρικά έργα τέχνης, όπως το άγαλμα από φυσητό γυαλί του Ιταλού δημιουργού Simone Cenedese σε έναν από τους κήπους και κινούμενους πολυελαίους στους εσωτερικούς της χώρους. 

Πέντε infinity πισίνες περιβάλουν το αχανές οίκημα, μία εκ των οποίων βρίσκεται στο Μaster bedroom έκτασης 500 τ.μ., ενώ έκπληξη προκαλεί το καθιστικό που βρίσκεται μέσα στο νερό και δίνει την ψευδαίσθηση ότι επιπλέει στην επιφάνεια του. Από μία τέτοια κατασκευή δεν θα μπορούσε να λείπει ένας πολυτελής ξενώνας που καταλαμβάνει 450 τ.μ. με 3 διαφορετικά υπνοδωμάτια και δική του πισίνα.


















Το “The One” φροντίζει και για τη καλή φυσική κατάσταση του ιδιοκτήτη του, καθώς, περιλαμβάνει γήπεδο τένις που περιβάλλεται από γυάλινους τοίχους, «καταπράσινο» χώρο αφιερωμένο στο jogging και ευρύχωρο γυμναστήριο με όργανα εκγύμνασης τελευταίας τεχνολογίας. Η μετάβαση σε όλους τους χώρους καθίσταται ιδιαίτερα εύκολη με τους 6 ανελκυστήρες της έπαυλης ενώ το ιδιωτικό γκαράζ έχει χωρητικότητα 30 αυτοκινήτων.

Το μοναδικό αυτό οίκημα περιβάλλεται από τάφρους σε 3 βασικές πλευρές του δίνοντας στο “the One” μια έννοια απλησίαστης και «απόρθητης» κατοικίας σχεδιασμένη να καλύψει όλες τις ανάγκες του ιδιοκτήτη της και των επισκεπτών του. Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του ακριβότερου ιδιωτικού οικήματος στις Η.Π.Α, σίγουρα, όμως, είναι ένα από τα μεγαλύτερα.
Photos: thebeverlyhillsestates.com

 
Top