Γιάννης Μαντζουράνης
 Γιάννης Μαντζουράνης: Οι υπεύθυνοι για τις υποκλοπές πρέπει να λογοδοτήσουν
 Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι εδώ και εννέα μήνες από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και, μολονότι διενεργούνται εισαγγελικές έρευνες δεν έχει ασκηθεί ούτε μία ποινική δίωξη, καυτηρίασε ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, σε συνέντευξή του στο AtticatTv και στους δημοσιογράφους  και Γιώργο Χουδαλάκη.
   Ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι στο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών, ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι εθνικός κίνδυνος και ότι ουδείς λόγος εθνικής ασφάλειας υπήρχε για την παράνομη παρακολούθησή του, ενώ εδώ και πολλούς μήνες έλεγε ότι δεν ξέρει τίποτα. 
 «Αφού παρακολουθήθηκε χωρίς να είναι εθνικός κίνδυνος, αυτό σημαίνει ότι η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ ήταν παράνομη. Και γι΄αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί και η αρμόδια εισαγγελέας, κ. Βλάχου, η οποία υπέγραψε περίπου 40.000 εντολές για παρακολουθήσεις στη διάρκεια διακυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα διερωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να μένει ακόμα στη θέση της;». 
 Ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, επεσήμανε «ότι εδώ και 9 μήνες δεν έχει ασκηθεί ούτε μια ποινική δίωξη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ασφαλώς και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις δικαστικές έρευνες αλλά και για τα funds δεν υπήρχε και βγήκε Απόφαση του Αρείου Πάγου μέσα σε 9 ημέρες. Μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις αλλά και από την έρευνα της Επιτροπής Pega περί ενιαίου κέντρου παρακολούθησης ΕΥΠ – Pretador, όσοι έχουν παρανομήσει θα πρέπει να ελεγχθούν όσο ψηλά και αν βρίσκονται και να υποστούν τις κυρώσεις, που θα επιβάλλουν οι αρμόδιοι δικαστές και εισαγγελείς.  
Ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών συνιστά βάναυση προσβολή του κράτους δικαίου, πλήττει το σκληρό πυρήνα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπονομεύει την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 
Top