«Διέβη τον Ρουβίκωνα» ο Ζελένσκι και τώρα φοβάται να επιστρέψει στην Ουκρανία  φοβούμενος την οργή του Πούτιν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και όπως μεταδίδει το pronews.gr,οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν διέταξε την εξουδετέρωση όλων των Ουκρανών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Oι Ουκρανοί προσπάθησαν να εξοντώσουν πριν λίγες ώρες τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν εκτοξεύοντας drone με δορυφορική καθοδήγηση (άραγε από ποιους δορυφόρους;) στο Κρεμλίνο.
Ακόμη δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία αλλά ο λογαριασμός που μεταδίδει την είδηση είναι πλήρως ταυτισμένος με τις θέσεις του Κιέβου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ρωσικού κοινοβουλίου απαίτησε σήμερα την εξουδετέρωση όλου του καθεστώτος του Κιέβου, όπως είπε.

Παρατείνει την παρουσία του στην Φινλανδία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με πληροφορίες της Φινλανδικής τηλεόρασης.

Αιτία πιθανό ρωσικό πλήγμα αντιποίνων κατά του ίδιου μετά την επίθεση από ουκρανικά drone που σημειώθηκε στο Κρεμλίνο παρά το γεγονός ότι το Κίεβο διέψευσε ότι σχετίζεται με αυτή.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στο Ελσίνκι την Τετάρτη για να συμμετάσχει στη συνάντηση των πρωθυπουργών της Σκανδιναβίας που διοργάνωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinistö.
Ο Ζελένσκι έχει κάνει μόνο μερικά ταξίδια στο εξωτερικό από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 — στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα στη Φινλανδία.

Η συνάντηση στο Ελσίνκι των πρωθυπουργών από τις σκανδιναβικές χώρες ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Φινλανδού Προέδρου την περασμένη εβδομάδα, αλλά η παρουσία του Ζελένσκι κρατήθηκε κρυφή για λόγους ασφαλείας.

Τώρα όπως αναφέρει η τηλεόραση της χώρας, ο Ζελένσκι θα παραμείνει λίγο παραπάνω στο Ελσίνκι , χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται πόσο.

Τώρα όπψς αναφέρει η τηλεόραση της χώρας, ο Ζελένσκι θα παραμείνει λίγο παραπάνω στο Ελσίνκι , χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται πόσο.


 
Top