Ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά: Ασθενής υπεβλήθη  , με 100% επιτυχία .σε επείγουσα γαστροσκόπηση ύστερα από αναφερθέν αίσθημα πνιγμού και δυσκαταποσίας στα στερεά.

Κατά την ενδοσκόπηση, παρατηρήθηκε στον οισοφάγο παρουσία τροφής (τροφοπίλημα) και υγρών. Ο ασθενής παρουσίασε ενδοσκοπική εικόνα ινώδη δακτυλίου Schatzki, ο οποίος δυσχέραινε την κατάποση στερεάς τροφής και υγρών, δηλαδή την κανονική προώθηση της τροφής μέσα από τον οισοφάγο. Ο δακτύλιος Schatzki έχει κυκλοτερή πορεία και σχετίζεται με ινώδη πάχυνση του υποβλεννογόνιου χιτώνα. Εντοπίζεται στο σημείο συμβολής του οισοφάγου και του στομάχου (ΚΟΣ).

Ο ιατρός, γαστρεντερόλογος ,Σταύρος Καρακατσάνης απομάκρυνε άμεσα την τροφή και τα υγρά και προχώρησε σε διαστολή (διάνοιξη) του οισοφάγου με μπαλόνι διαστολής. Η διαστολή είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο οισοφάγος διατείνεται βιαίως προκειμένου να γίνει μερική ρήξη των μυικών μυών του κατώτερου τμήματος του οισοφάγου για να επιτευχθεί χαλάρωση.

Η επέμβαση ήταν 100% επιτυχημένη και η πορεία του ασθενή είναι ικανοποιητική και έχει ήδη βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα του. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δακτυλίου Schatzki και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τον ιατρό και την ομάδα του.

Τα συμπτώματα του ινώδη δακτυλίου Schatzki είναι η δυσκολία στην κατάποση υγρών και στερεάς τροφής (δυσφαγία), πόνος στο στήθος ο οποίος μπορεί να αυξηθεί μετά το φαγητό, αναγωγές λόγω παλινδρόμησης, βήχας και οπισθοστερνικό καύσο. Οι επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει είναι κακουχία από απώλεια βάρους, πνευμονία από εισρόφηση και οισοφαγίτιδα (φλεγμονώδη).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Σταύρος Ν. Καρακατσάνης Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Ειδικός Επεμβατικός Ενδοσκόπος με εξειδίκευση στην αφαίρεση Πολυπόδων

Η πρόληψη σώζει ζωές.
Βρείτε μας: 📌 Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, Πειραιάς
☎ 210 4297142
📩 stavroskara@hotmail.gr

 
Top