Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023. Run, Vanessa, Run
VIDEO που δείχνει στέλεχος της Pfizer να το βάζει στα πόδια σε μία προσπάθεια να αποφύγει δύσκολες ερωτήσεις δημοσιογράφου για τα εμβόλια COVID της εταιρίας προκαλεί εκ νέου σάλο στα social media ενώ την ίδια στιγμή η Ursula von der Leyen βλέπει τον κλοιό να σφίγγει γύρω από το πρόσωπό της.

By The Wrong Man


Το ρεπορτάζ του συστημικού POLITICO που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό.

Μια ανεπιθύμητη πρόσκληση μπορεί σύντομα να φτάσει στο γραμματοκιβώτιο της Ursula von der Leyen.


Οι ευρωβουλευτές που ηγούνται της επιτροπής COVID-19 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν να ζητήσουν από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εμφανιστεί δημόσια ενώπιον του πάνελ, σύμφωνα με δήλωση που έστειλε αποκλειστικά στο POLITICO η πρόεδρος της επιτροπής, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Kathleen Van Brempt.

Οι νομοθέτες θέλουν να ρωτήσουν τηv von der Leyen για τον ρόλο της στη διαπραγμάτευση μιας τεράστιας σύμβασης εμβολίου για τον κορονοϊό, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπογράφηκε στο απόγειο της πανδημίας.

Ήταν ενόψει αυτής της σύμβασης που αναφέρεται ότι αντάλλαξε γραπτά μηνύματα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla-τα oποία στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δαπανήσει πολλούς δημόσιους πόρους για την παραγωγή και την αγορά εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε η Van Brempt στη δήλωση. «Το Κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα να εξασφαλίσει πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτών των δαπανών και τις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε αυτές».

Μέχρι στιγμής, η Πρόεδρος της Επιτροπής έχει αποφύγει ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη σε αυτούς τους κρίσιμους μήνες.

Ούτε ο διαμεσολαβητής της ΕΕ ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο μπόρεσαν να ρίξουν φως στις σκοτεινές συναλλαγές. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία είναι οπλισμένη με νομικές εξουσίες που στερούνται οι άλλες υπηρεσίες εποπτείας, ξεκίνησε έρευνα για τις συμβάσεις εμβολίων, χωρίς να πει εάν η Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο στόχος της.



Η επιτροπή COVID εξέτασε τη συμφωνία – την τρίτη και μεγαλύτερη σύμβαση που υπογράφηκε με την Pfizer και τον Γερμανό εταίρο της BioNTech – και μέχρι στιγμής έχει ακούσει τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και από τον Διαμεσολαβητή. Όμως ο Bourla αρνήθηκε να καταθέσει στέλνοντας στη θέση του έναν υπάλληλο.



Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η πρόσκληση θα σταλεί στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Roberta Metsola, η οποία θα αποφασίσει στη συνέχεια εάν θα ζητήσει από τη von der Leyen να παραστεί στην ακρόαση. Η Metsola είναι μέλος της κεντροδεξιάς ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ίδιας που τοποθέτησε την Πρόεδρο της Επιτροπής στο ρόλο της.

Η πρόσκληση, αν φτάσει, δεν έχει νομική ισχύ. Όπως ο Bourla, η von der Leyen μπορεί να αρνηθεί να εμφανιστεί. Αλλά με τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια να γίνονται όλο και πιο δυνατές καθώς το σκάνδαλο διαφθοράς του Qatargate κατακλύζει τις Βρυξέλλες, μπορεί να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να πει όχι.

Δεν είναι μόνο η von der Leyen που βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωβουλευτών. Η Van Brempt είπε στη δήλωσή της ότι η επιτροπή θα ζητήσει επίσης την ανάκληση των προνομίων πρόσβασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Pfizer ως απάντηση στην άρνηση του Bourla να καταθέσει. Έχει συμβεί στο παρελθόν: Οι νομοθέτες ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των λομπίστες της Monsanto το 2017, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να παραστεί σε ακρόαση. Αλλά δεν είναι αυτόματο — η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί μέσω των εσωτερικών διαδικασιών του Κοινοβουλίου.

Αλλά ακόμη και οι συμβολικές κινήσεις έχουν τo νόημά τους καθώς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πρόσφατη ζημιά στη φήμη τους.

«Η διαφάνεια είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών μας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», εξήγησε ο Van Brempt.

Στο μεταξύ μέγα θέμα έχει προκύψει στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις ότι η Pfizer χρησιμοποίησε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό σε εργαστηριακές δοκιμές του εμβολίου για τον COVID.

Το Project Veritas κυκλοφόρησε το πέμπτο βίντεο της σειράς ερευνών για το εμβόλιο COVID της Pfizer, το οποίο περιλαμβάνει συνέντευξη με την «διαρροή» της Pfizer, την Melissa Strickler.

Η Strickler ήταν αυτή που διέρρευσε εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας που δείχνουν στελέχη να αποκαλύπτουν στοιχεία για τη χρήση ανθρώπινου εμβρυϊκού ιστού σε εργαστηριακές δοκιμές του εμβολίου για τον COVID.



Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Phil Dormitzer-photo, παραδέχεται ότι ο εμβρυικός ιστός από αμβλώσεις χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα έρευνας της εταιρείας, αλλά ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει απλώς να αναπαράγουν την πάγια αφήγηση της Pfizer παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά στις κυτταρικές δομές εμβρύων από εκτρώσεις για να αποφευχθούν προβλήματα με το κοινό. 

Όταν λέμε «κοινό», εννοούμε κυρίως τα εκατομμύρια των καθολικών χριστιανών που αντιτίθεται στην συγκεκριμένη διαδικασία.

«Τα κύτταρα HEK293T, που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό IVE, προέρχονται τελικά από ένα έμβρυο»,
δήλωσε ο Phil Dormitzer.



Η Vanessa Gelman, η οποία υπηρετεί ως ανώτερη διευθύντρια της Pfizer στην έρευνα, προέτρεψε το προσωπικό να είναι προσεκτικό όταν μιλά για «ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα» στο πρόγραμμα εμβολιασμού της εταιρείας.

«Η στρατηγική της εταιρείας, είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε διαρροή πληροφοριών για τα εμβρυϊκά κύτταρα», σύμφωνα με τη Gelman.

«Ο κίνδυνος λάθους επικοινωνίας τώρα υπερβαίνει κάθε πιθανό όφελος που θα μπορούσαμε να έχουμε, ιδιαίτερα με πληθυσμιακές ομάδες που μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουν με τρόπους που μπορεί να μην θέλουμε. Δεν έχουμε λάβει ερωτήσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ή τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με αυτό το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε θέλουμε να αποφύγουμε να το θέσουμε αν είναι δυνατόν», γράφει στην εσωτερική αλληλογραφία.

Σε ένα άλλο νήμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε, η Gelman επιβεβαιώνει την μυστικότητα που διέπει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μην αναφερόμαστε στις κυτταρικές σειρές εμβρύων … Μία ή περισσότερες κυτταρικές σειρές με προέλευση που μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό έχουν χρησιμοποιηθεί σε εργαστηριακές δοκιμές που σχετίζονται με το πρόγραμμα εμβολίων», αναφέρει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία.

«Είναι τόσο απατηλοί στα email τους που είναι σχεδόν σαν να ομολογούν ότι (ο κυτταρικό ιστός) είναι τελικά στο εμβόλιο. Απλώς με έκαναν να μην το εμπιστεύομαι», δηλώνει η Melissa Strickler στο Project Veritas.

Στη συνέχεια ρεπόρτερ του Project Veritas στήθηκε έξω από το σπίτι του στελέχους της Pfizer Vanessa Gelman, σε μία προσπάθεια να τη ρωτήσει σχετικά τόσο με τη χρήση των εμβρυϊκών κυττάρων όσο και με τις δοκιμές και τις παρενέργειες των εμβολίων. Το στέλεοχος της Pfizer αντί απάνησης το έβαλε στα πόδια.

Το video είναι σοκαριστικό.

Τι μπορεί να κρύβουν αυτοί οι άνθρωποι;

 

πηγή

 
Top