Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η Γερμανία είναι κοντά στην αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στην Ουκρανία, σε μια κίνηση η οποία θα φέρει κυριολεκτικά ΝΑΤΟ και Ρωσία στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί και στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο αφανίζοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Έτσι μετά τα γερμανικά δημοσιεύματα ότι η Γερμανία μπορεί να στείλει έως και 80 άρματα μάχης έρχεται ο υπουργός Οικονομικών να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα αυτά, λέγοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Η Γερμανία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει άρματα μάχης Leopard 2, που είναι ισχυρότερα από τα ελαφρά ΤΟΜΑ Marder, για να στηρίξει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί» αυτή η πιθανότητα, είπε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Την Παρασκευή η Γερμανία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραδώσει περίπου 40 ΤΟΜΑ Marder στην Ουκρανία πριν από τα τέλη Μαρτίου, μια απόφαση που ο Χάμπεκ είπε ότι ήταν σωστή και έπρεπε να έχει ληφθεί από καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung είχε αναφέρει προ ημερών ότι «μόνο από τα αποθέματα των Rheinmetall και Krauss-Maffei Wegmann η Γερμανία μπορεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με 80 μονάδες το συντομότερο δυνατό. Άλλες 30 μονάδες θα χρησιμοποιηθούν από το κέντρο εκπαίδευσης μάχης της Μπούντεσβερ».


 
Top