Ένα ακόμα περιστατικό κατάπτυστης δημοσιογραφίας, κυβερνητικά ελεγχόμενης, που δεν συνάδει με υποτιθέμενη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post και τη δημοσιογράφο Lally Weymouth.

Η συνέντευξη παρουσιάστηκε μεν σε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ωστόσο πετσοκομμένη, προβάλλοντας μόνο τα σημεία που δείχνουν μια κυβέρνηση δυνατή και που έχει σε έλεγχο τη χώρα, από θέμα οικονομίας και πανδημίας κυρίως, και «λογόκριναν» τεχνηέντως καυτές ερωτήσεις της δημοσιογράφου σχετικά με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος απειλεί όχι μόνο τους απλούς πολίτες, αλλά και την ελευθεροτυπία.

Λάμπει, μάλιστα δια της απουσίας της, η παραδοχή του πρωθυπουργού μας:

«Κάνουμε τη ζωή δύσκολη για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν»

Συγκεκριμένα, το επίμαχο σημείο που αφαιρέθηκε έχει τις εξής ερωτήσεις και απαντήσεις, μάλιστα κάποιες δεν είναι καν ερωτήσεις της δημοσιογράφου, αλλά ξεκάθαρες επικριτικές θέσεις:

Ε. Το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε έναν νόμο που καθιστά ποινικό αδίκημα τη δημοσίευση «ψευδών ειδήσεων» και καθιστά υπεύθυνους τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον δημοσιογράφο.
Α. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι ιστορίες «ψευδών ειδήσεων», ειδικά που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην εκτίθενται υπερβολικά.
Ε. Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος. Τι χρειάζεστε επιτιθέμενοι στα ΜΜΕ;
Α. Αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο.
Ε. Τότε γιατί απλά δεν το κάνετε;
Α. Είσαι τόσο έμπειρος δημοσιογράφος. Θα λάβω την άποψή σας πολύ σοβαρά.
Ε. Είστε ένας πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός. Γιατί να το κάνεις αυτό; Εσείς από όλους θα πρέπει να είστε συνηθισμένοι στα μέσα ενημέρωσης. Βρίσκεστε στο κοινό εδώ και χρόνια. Είναι μια ολισθηρή πλαγιά.
Α. Είχα το μερίδιο μου σε επιθέσεις. Αλλά δεν αφορά εμένα. Αφορά… τη δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο Διαδίκτυο και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο.
Ε. Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογοκρίνω.
Α. Θα λάβω την άποψή σας. Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να δυσκολεύουμε τη ζωή όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια και δεν τους κλειδώνουμε.


Πόσο fake news είναι το ότι δεν κλειδώνουν τους ανεμβολίαστους, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται σε άτυπο lockdown αφού δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά μέρη και απειλούνται με περισσότερα; Ή το ότι κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το διαδίκτυο, όταν ήδη υπάρχει λογοκρισία σε όλες τις πλατφόρμες;

Πόσο fake news είναι να λέει ή να πιπιλάει η κυβέρνηση την καραμέλα, «τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα», και μετά να παραδέχεται ο πρωθυπουργός σε ξένο τύπο ότι κάνει τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν για να κάνουν τελικά το εμβόλιο;

Και εδώ είναι το Δελτίο Τύπου όπως το έδωσε το Μαξίμου και αναδημοσίευσαν όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της κυβέρνησης Ταλιμπάν στην Ελλάδα:
Μητσοτάκης στην WP

Πηγή: moufanews.gr


 
Top