Ένα σημαντικό τμήμα του πελατολογίου των γυμναστηρίων, οι μη εμβολιασμένοι από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα αποτελούν παρελθόν καθώς με τα νέα μέτρα δεν θα τους επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε αυτά ούτε με την επίδειξη αρνητικού rapid test. 

Το νέο μέτρο φέρνει τα πάνω κάτω στα γυμναστήρια με τους ιδιοκτήτες τους να λένε ότι σε μια δύσκολη οικονομική χρονική συγκυρία λόγω της παρατεταμένης πανδημίας, χάνουν ένα ποσοστό του πελατολογίου τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Παναγιώτης Μπάζος, διευθυντής αλυσίδας γυμναστηρίων σε Αθήνα και Πάτρα, μιλώντας στο Sputnik ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τους τελευταίου 24 μήνες τα γυμναστήρια ήταν κλειστά τους 17 μήνες».

Η απαγόρευση εισόδου από τη Δευτέρα στους μη εμβολιασμένους φέρνει στο προσκήνιο και το ερώτημα τι θα γίνει με τα πακέτα τρίμηνης, εξάμηνης ή και ετήσιας συνδρομής που έχουν ήδη κλείσει.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει τα γυμναστήρια να επιστρέψουν στους πελάτες τα χρήματα της συνδρομής», προσθέτοντας ότι στη δική του αλυσίδα γυμναστηρίων που μετρά περίπου 12.000 μέλη, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων είναι σχετικά μικρό. Ωστόσο, σε μια εποχή που ο κλάδος συνολικά προσπαθεί να ανακάμψει, η επιστροφή των συνδρομών είναι σημαντική υπόθεση.

«Τα γυμναστήρια ήταν κλειστά 17 μήνες αυτό σημαίνει ότι η συνδρομητική υπηρεσία έχει χάσει πολλά μέλη, άρα σημαίνει ότι είναι μακριά από το break even (σ.σ. το σημείο που μια επιχείρηση καλύπτει τα έξοδά της μη έχοντας ούτε κέρδη, αλλά ούτε ζημιές) με τα μέλη που έχει χάσει και προσπαθεί να ανακάμψει. Επιπλέον, με την COVID μια επιχείρηση μπορεί λίγο να ανεβαίνει και πολύ γρήγορα να κατεβαίνει άρα υπάρχει θέμα με το cash flow και η επιστροφή των χρημάτων των συνδρομών δημιουργεί πρόσθετο θέμα» τόνισε.
Επισήμανε το λειτουργικό κόστος που έχει αυξηθεί για τα γυμναστήρια –ειδικά τα μεγάλα– εξαιτίας και των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον Αβραάμ Νικολάου, ιδιοκτήτη γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους σημαίνει «περαιτέρω πτώση κατά 30% στα έσοδα τους», ενώ η επιστροφή των συνδρομών είναι άλλη μία «καυτή πατάτα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε έστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη «να μπορούμε να παγώσουμε για δύο μήνες –το διάστημα που είπε ο πρωθυπουργός που θα εφαρμοστούν τα μέτρα– τις συνδρομές των ανεμβολίαστων, γιατί τα ταμεία μας είναι άδεια για να επιστρέψουμε τα χρήματα».

Επιπλέον, όπως είπε στο Sputnik η νέα πραγματικότητα «θα φέρει αύξηση στη μαύρη αγορά με γυμναστές να κάνουν προγράμματα σε ανεμβολίαστους σε παράνομους χώρους».

Τόσο ο κ. Μπάζος όσο και ο κ. Νικολάου ανέφεραν ότι απέστειλαν επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας την απελευθέρωση των μέτρων όπως η αναλογία πελατών-τετραγωνικών, δεδομένου ότι πλέον τα γυμναστήρια θα είναι COVID free αφού θα τα επισκέπτονται μόνο εμβολιασμένοι, ενώ και οι υπάλληλοι που δεν είναι εμβολιασμένοι «ελέγχονται υποχρεωτικά δύο φορές τη βδομάδα με rapid test και φορούν τις μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους εντός των γυμναστηρίων».


 
Top