Την ανάγκη για άμεσο lockdown στη χώρα μας εκφράζει o Αθανάσιος Βαθιώτης, ειδικός παθολόγος και μέχρι πριν από λίγο καιρό αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Καθώς η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται σταδιακά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και ενώ η Αυστρία να επιβάλλει το πρώτο καθολικό lockdown, εντείνεται η ανησυχία για το τι θα γίνει στη χώρα μας.
«Δεν θα σταματήσουν τα κρούσματα επειδή οι ανεμβολίαστοι εμποδίζονται από διάφορες δραστηριότητες. Το lockdown πρέπει να γίνει άμεσα στο πρότυπο της Αυστρίας» επισημαίνει στο Sputnik o Αθανάσιος Βαθιώτης, ειδικός παθολόγος και μέχρι πριν από λίγο καιρό αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής
«Η Αυστρία τόλμησε, το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα, τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Σιγά σιγά οδηγούμαστε προς το κλείσιμο. Έχουμε μπει σε ένα τούνελ. Ας κλείσουν όλα τώρα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Οι θάνατοι έχουν αυξηθεί πολύ σε σχέση με το περασμένο φθινόπωρο» συμπληρώνει.

Όπως προσθέτει η οικονομία «θα πληγεί σε κάθε περίπτωση αφού οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα εισόδου σε πολλές δραστηριότητες.

«Δυστυχώς από την άλλη, και οι εμβολιασμένοι φέρουν τον ιό, τον περνούν ασυμπτωματικά, αλλά τον μεταφέρουν και σε άλλους» υπογραμμίζει ο κ Βαθιώτης.

«Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης»
Παράλληλα κατέστησε σαφές το ότι λάθος που έγινε ήταν ο οριζόντιος εμβολιασμός του πληθυσμού
«Όσοι είχαν υποκείμενα νοσήματα έπρεπε να είχαν μπει σε προτεραιότητα σχετικά με τον εμβολιασμό τους» καταλήγει.
Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πρέπει να ισχύσει για τις ηλικίες από τους 65 και άνω.
 
Top