Κίνηση για την Ελευθερία
Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για να αγωνιστούμε:
Ενάντια στο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που χτίζεται από τις... κυβερνήσεις με την αξιοποίηση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ενάντια στην απειλή να μονιμοποιηθεί ένα καθεστώς με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, μια ιδιότυπη δικτατορία.
Ενάντια στην καταπάτηση των κατοχυρωμένων ατομικών, συλλογικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, όπως είναι: το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και επικοινωνίας, της αυτοδιάθεσης του σώματος και της συναίνεσης σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, του συνέρχεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι, της εργασίας και της συμμετοχής στην οικονομική ζωή κ.ά.
Ενάντια στην υπονόμευση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία που πέρασε με ειδικούς νόμους μέσα στην επιδημία.
Ενάντια στην κατάφωρη ενίσχυση της επιτήρησης και του ελέγχου των πολιτών, με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.
1. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που χτίζεται από τις κυβερνήσεις με την αξιοποίηση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απειλή να μονιμοποιηθεί ένα καθεστώς με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, μια ιδιότυπη δικτατορία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπάτηση των κατοχυρωμένων ατομικών, συλλογικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, όπως είναι: το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και επικοινωνίας, της αυτοδιάθεσης του σώματος και της συναίνεσης σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, του συνέρχεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι, της εργασίας και της συμμετοχής στην οικονομική ζωή κ.ά.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υπονόμευση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία που πέρασε με ειδικούς νόμους μέσα στην επιδημία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατάφωρη ενίσχυση της επιτήρησης και του ελέγχου των πολιτών, με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.
2. Όχι στην επιβολή, άμεση ή έμμεση, του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που έρχεται ως συνέχεια των πολύμηνων κατασταλτικών λοκντάουν, τα οποία όχι μόνο δεν «έσωσαν ζωές», όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες, αλλά υπήρξαν καταστροφικά. Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των απολυμένων υγειονομικών στις θέσεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους! Η απόλυσή τους δείχνει ότι κανένας εργαζόμενος, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι ασφαλής. Να σταματήσουν τώρα οι απειλές απόλυσης και οικονομικής εξόντωσης εις βάρος χιλιάδων εργαζομένων για μια επιλογή που έχουν κάνει για την υγεία τους, όπως είχαν το απόλυτο δικαίωμα να κάνουν!
3. Καταγγέλλουμε την κλιμακούμενη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης, την κρατικά ενορχηστρωμένη λογοκρισία (βλ. νέο νομικό πλαίσιο περί «διασποράς ψευδών ειδήσεων»), τη συστηματική αποσιώπηση ή κατασυκοφάντηση κάθε άποψης (εκφρασμένης από επιστήμονες ή μη) που δεν συμφωνεί με το «κυρίαρχο υγειονομικό αφήγημα».
Καταγγέλλουμε την επίθεση που γίνεται σε ολόκληρους κλάδους της οικονομίας, με δραματικές συνέπειες για μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς αυτών των κλάδων. Ζητάμε να σταματήσει αυτή η επίθεση και να ενισχυθούν για τη ζημία που έχουν υποστεί.
4. Υπερασπιζόμαστε την υγεία του λαού, με κύρια όπλα την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας και τη στρατηγική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, που προωθείται από την παρούσα κυβέρνηση, παρά την επιδημία.
Τασσόμαστε κατά κάθε διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και υπέρ του δικαιώματος του καθενός να επιλέγει ό,τι θεωρεί καλύτερο για την υγεία του. Η στοχοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, ο αυταρχισμός, η λογοκρισία, δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση με την υπεράσπιση της υγείας του λαού. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία!
5. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον κοινωνικό αυτοματισμό και διχασμό που προωθεί η κυβέρνηση στρέφοντας εμβολιασμένους κατά ανεμβολίαστων και καλύπτοντας έτσι τον σκληρό αυταρχισμό της αλλά και την υγειονομική αποτυχία της. Η υγεία και όποιες επιλογές κάνουμε για αυτήν δεν πρέπει να συνιστούν ούτε προνόμιο ούτε βάση για δυσμενείς διακρίσεις.
6. Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατά του υγειονομικού απαρτχάιντ και της καταστολής σε μια σειρά χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Αυστραλία κ.ά.). Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν έκφραση μιας διογκούμενης γνήσιας διεκδίκησης για την προστασία των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Οι κυβερνήσεις, σε όλη την Ευρώπη, συνδυάζοντας την καταστολή και το ψέμα, επιζητούν την κάμψη των αντιστάσεων των πολιτών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις στη χώρα μας.  
7. Για να αγωνιστούμε για όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε εδώ και τώρα ένα πλατύ δημοκρατικό κίνημα για την υπεράσπιση των ελευθεριών μας! Το κίνημα αυτό εκ των πραγμάτων θα στηριχθεί στις ιστορικά δοκιμασμένες πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της ενιαιομετωπικής δράσης. Παρά τις όποιες διαφορές μας, μας ενώνουν σήμερα τόσο πολλά, που μπορούμε και οφείλουμε να αγωνιστούμε πάνω σε αυτά! Καθένας που θέλει να παλέψει ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, τον ολοκληρωτισμό, τις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς, το υγειονομικό απαρτχάιντ και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, έχει θέση σε αυτό το κίνημα!
8. Το κίνημα αυτό δεν μπορεί να αφορά μόνο την πρωτεύουσα της χώρας. Σε όλες τις πόλεις μπορούν να χτιστούν άμεσα επιτροπές από όσους συμφωνούν λίγο πολύ στα παραπάνω και έχουν διάθεση να παλέψουν.
9. Η πολυδιάσπαση, οι μικροκομματισμοί, οι μικροϋπολογισμοί, ο φόβος, η καχυποψία απέναντι στην έλλειψη ιδεολογικής-πολιτικής «καθαρότητας» εκ μέρους του λαϊκού παράγοντα πρέπει να μπουν στην άκρη. Ο αγώνας ή θα δοθεί με τη συμμετοχή πλατιών τμημάτων των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας ή δεν θα έχει μέλλον. Ας τολμήσουμε τώρα, όχι αύριο. Οι εξελίξεις δεν περιμένουν!
 
Top