Η Δώρα Αυγέρη επικαλείται έγγραφο που φέρεται να έχει στείλει η Μίνα Γκάγκα για «περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων» και κάνει λόγο για «lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων».

Η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων», επικαλούμενη έγγραφο που φέρεται να έστειλε η Μίνα Γκάγκα προς τους διοικητές υγειονομικών περιφερειών με τίτλο «Οδηγίες προς τα νοσοκομεία για τον περιορισμό Τακτικών Χειρουργείων».
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Δώρα Αυγέρη, «κόβονται τα χειρουργεία. Έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, προς τις ΥΠΕ».

Σύμφωνα με το έγγραφο που επισυνάπτει, αναφέρεται στην πρώτη του παράγραφο: «Προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την έξαρση της πανδημίας, όπως άμεσα προβείτε:
Σε περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%, ανάλογα με τις συνθήκες, ανά Νοσοκομείο στις Υγειονομικές Περιφέρειες, με απόφαση του Διοικητή του οικείου Νοσοκομείου και του Διοικητή της οικείας ΥΠΕ.
Από τον περιορισμό, εξαιρούνται οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία».
Στην ανάρτησή της, η Δώρα Αυγέρη συμπληρώνει:
«Αν δεν θες να πεθάνεις περιμένοντας το χειρουργείο, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες! Στο μεταξύ σήμερα: 105 άνθρωποι νεκροί».


 
Top