Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα.
Aυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι... ζωντανοί,
αλλά πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί!

Εκπρόσωποι 14 παλαιστινιακών πολιτικών ομάδων και οργανώσεων υπέγραψαν Συμφωνία στο Πεκίνο για τη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης συμφιλίωσης. Συνήθως μόνο η Χαμάς και η Φατάχ εμφανίζονται στα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και γίνονται αντικείμενο προβολής κατά το δοκούν του αφεντικού (ΗΠΑ, σιωναζιστικό κατοχικό καθεστώς), από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία...
Ακόμη κι οι "περισπούδαστοι" πανεπιστημιακοί διεθνολόγοι, αλλά κι όλοι οι πολιτικοί υπάλληλοι της αποικίας, μαζί με τις δημοσιογραφικές τσούλες, ούτε που αναρωτιούνται ποιες είναι οι 14 Παλαιστινιακές οργανώσεις/κόμματα που συνυπέγραψαν στο Πεκίνο μια νέα εκκίνηση για το δικαίωμα στην Πατρίδα του Παλαιστινιακού λαού.
23 Ιούλη 2024: Κίνα: «Συμφωνία συμφιλίωσης κι ενότητας των 14 Παλαιστινιακών κομμάτων οργανώσεων της Αντίστασης»!
Η άγνοια, η ανηθικότητα, η πολιτική και δημοσιογραφική αλητεία, για παράδειγμα, κρύβουν πως η "τρομοκρατική" οργάνωση Χαμάς έχει αποδεχτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σύνορα του 1967 για Παλαιστινιακό κράτος κι επιπροσθέτως κέρδισε πανηγυρικά τις τελευταίες Παλαιστινιακές εκλογές, που διενήργησε ο Αμπάς κι όχι η Χαμάς (εξέλεξε 74 βουλευτές, απόλυτη πλειοψηφία σε σύνολο 132 εδρών της Παλαιστινιακής βουλής και μάλιστα εξ αυτών οι 45 σε εκείνες τις περιοχές που ήταν τα "εκλογικά κάστρα" της Φατάχ)... Η Χαμάς είναι νόμιμο Παλαιστινιακό κόμμα, αρέσει δεν αρέσει... σε δημοσιογραφικές τσούλες & πολιτικούς, υπαλλήλους των ΗΠΑ!
Κατανοητή η πολιτική και δημοσιογραφική πορνεία  των μισθοδοτούμενων από την πρεσβεία;

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα,
η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη Επαναστατική!

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός (ελεύθερη η αναπαραγωγή για όσους ενδιαφέρονται και χωρίς να δηλώσουν την πηγή πληροφόρησής τους), για τα Παλαιστινιακά κόμματα και κινήματα:

🔸Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του Γιασέρ Αραφάτ δεν υπάρχει, παραμένει ως μια σφραγίδα, καθόσον η "Παλαιστινιακή Αρχή" του "Καρζάι της Παλαιστίνης" (Αμπάς), την αποδυνάμωσε και της αφαίρεσε κάθε εξουσία, μεταφέροντας όλες τις αποφάσεις και φυσικά το άφθονο χρήμα από ΗΠΑ, ΕΕ και σιωνιστική οντότητα, σε μια διεφθαρμένη κλίκα. Με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ισραήλ (με πλήρη γνώση το -ι), ασκεί κυβερνητικά καθήκοντα «εκ των πραγμάτων» (de facto) και πραξικοπηματικά (διέλυσε ακόμη και την Παλαιστινιακή Βουλή, αφού δεν είχε την πλειοψηφία) στη Δυτική Όχθη και συνεργάζεται με τους βρεφοκτόνους σιωναζί κατακτητές... Αυτός είναι ο "Καρζάι της Παλαιστίνης" "Αναγνωρίσεις της Παλαιστίνης made in USA", που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με Παλαιστινιακό Κράτος!

🔸 Η Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ, που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, δεν υπάρχει, καθόσον ο Αρχηγός της οργάνωσης είναι φυλακισμένος και ο Αμπάς σφετερίστηκε μια κλίκα διεφθαρμένων για να κάνει χρήση μιας οργάνωσης σφραγίδας, με διώξεις, φυλακίσεις, ακόμη και δολοφονίες στελεχών κι αγωνιστών της Φατάχ, που παραμένουν πιστοί στον αγώνα για απόκτηση Πατρίδας... 19 Δεκέμβρη 2023: Κινδυνεύει η ζωή του Μαρουάν Μπαργκούτι, του φυλακισμένου Αρχηγού της Φατάχ!

🔸 "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης": Η δεύτερη μεγαλύτερη παράταξη και η κύρια δύναμη αντιπολίτευσης της Φατάχ στην πάλαι ποτέ Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Το κόμμα με μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία, σήμερα στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης, μαζί με την Χαμάς, την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κι όλη την ένοπλη Αντίσταση!

🔸 "Φατάχ – Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ": μια δημοκρατική πτέρυγα που αποσχίστηκε από τη Φατάχ το 2016.

🔸 "Δημοκρατική Εθνοσυνέλευση": δημοκρατικό κόμμα, που ιδρύθηκε το 2021 από τον ανιψιό του Γιασέρ Αραφάτ, Νάσερ Κιντβά. Ήθελε να συμμετάσχει στις Παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές του 2020, οι οποίες αργότερα ακυρώθηκαν και καταργήθηκαν από τον Αμπάς (Παλαιστινιακή Αρχή), μπροστά στη δεδομένη νέα εκλογική συντριβή του.

🔸 "Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης": Μαρξιστικό-Λενινιστικό κόμμα που γεννήθηκε μέσα από το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης". Δράση με επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων μέσα στο ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

🔸 "Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση": ιδρύθηκε το 1990, ως μια διάσπαση του "Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης", αλλά με μια μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία.

🔸 "Παλαιστινιακό Λαϊκό Κόμμα": Παλαιστινιακό κομμουνιστικό κίνημα που στηρίζει τον Αμπάς και συμμετέχει στις δοτές κυβερνήσεις της Παλαιστινιακής Αρχής, που συνεργάζονται με τους σιωνιστές. Το 2021, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, όπου κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Όμως η αποχώρηση δεν έγινε ποτέ.

🔸 "Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης": Το κίνημα που είναι κοντά στο παναραβικό σοσιαλιστικό κόμμα Μπάαθ, το οποίο, για παράδειγμα, εξακολουθεί να είναι η βασική πολιτική δύναμη στη Συρία, αλλά παραδοσιακά ευθυγραμμίζεται με τη Φατάχ του Αμπάς στην παλαιστινιακή διοίκηση.

🔸 "Παλαιστινιακό Λαϊκό Μέτωπο Αγώνα (PPSF): ένα αριστερό κόμμα (σχέσεις με ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά), με επικεφαλής τον Αχμέντ Μαϊνταλάνι, πρώην υπουργό κοινωνικών υποθέσεων του Αμπάς.

🔸 "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση": Ιδρύθηκε από τον Αχμέντ Τζιμπρίλ ως διάσπαση του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης", εκτιμώντας ότι εγκαταλείπεται ο ένοπλος αγώνας. Μαρξιστικό Λενινιστικό κόμμα,  χαρακτηρισμένο ως "τρομοκρατική οργάνωση" από τις ΗΠΑ (1997), Ισραήλ, Αγγλία, Καναδά κι άλλες δυτικές χώρες.
Η ψυχή, η καρδιά της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" που με τους Φενταγίν της στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τη Χεζμπολάχ και τον Αραβικό στρατό της Συρίας, εναντίον των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης δύσης".
Το Στρατιωτικό Τμήμα της οργάνωσης, φόβος και τρόμος για τους σιωνιστές, είναι οι Ταξιαρχίες "Jihad Jibril Brigades" και συνεργάζεται στενά με την Χαμάς, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κι όλη την ένοπλη Αντίσταση! Περισσότερα
Αποχαιρετισμός στον Καπετάνιο Αχμέντ Τζιμπρίλ...

🔸 "Επιτροπή Λαϊκής Αντίστασης", γνωστή και ως "Αντίσταση", ή "Ισλαμική Αντίσταση", δραστηριοποιείται κυρίως στη Λωρίδα της Γάζας και συνεργάζεται στενά με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Το πραξικόπημα του Αμπάς, όταν έχασε πανηγυρικά τις εκλογές για την Παλαιστινιακή βουλή το 2006, εκλογές που είχε διοργανώσει ο ίδιος, το 2007 οδήγησε όχι μόνο σε πολιτική αποστασιοποίηση μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και στον σχηματισμό πολυάριθμων νέων κοσμικών κομμάτων.
🔸 Ένα από αυτά είναι ο "Φιλελεύθερος-Δημοκρατικός Τρίτος Δρόμος", που παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση στο δικομματικό σύστημα ηγεσίας Χαμάς-Φατάχ.
🔸 Το δεύτερο είναι η "Παλαιστινιακή Εθνική Πρωτοβουλία", η οποία παρουσιάζεται ως ένα δημοκρατικό κίνημα μη βίαιης αντίστασης στην ισραηλινή κατοχή.

🔸 Η "Παλαιστινιακή Εθνική Πρωτοβουλία", με Γενικό Γραμματέα τον Δρ. Μουσταφά Μπαργκούτι, μια προσωπικότητα που ενώνει Παλαιστινιακά κόμματα και Κινήματα (έχει τον πλήρη σεβασμό κι εκτίμηση και από τη Χαμάς), είναι μια από τις 14 παρατάξεις που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Πεκίνο.
Ο Δρ. Μουσταφά Μπαργκούτι, αγωνιζόταν πάρα πολλά χρόνια για την Εθνική Συμφιλίωση, επισήμανε:
«Μια Συμφωνία ξεπερνά κατά πολύ κάθε άλλη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια.
Η απόφαση για μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή μπλοκάρει τις ισραηλινές προσπάθειες να δημιουργήσει κάποιου είδους δομή συνεργασίας ενάντια στα παλαιστινιακά συμφέροντα.
Η συμφιλίωση μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ αποτελεί σημείο καμπής στις σχέσεις μεταξύ των Παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων»

«Ένας στρατός χωρίς στρατηγούς είναι προορισμένος να ηττηθεί.
Ένας πυρήνας στρατηγών μπορεί να ξαναχτίσει έναν στρατό
»
Αντόνιο Γκράμσι

Τα λεγόμενα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι η τελευταία από τις "παραχωρήσεις" που μπορεί να κάνει η Παλαιστινιακή Αντίσταση. Αν εξαγοραστεί για ακόμη μια φορά ο αμερικανοκίνητος Αμπάς κι η δική του Φατάχ, αν δεν γίνει αντιληπτή η μεγαλειώδη διπλωματική κίνηση της Κίνας για την Ειρήνη... η εξαφάνιση του ναζιστικού-σιωνιστικού καρκινώματος είναι δρόμος χωρίς επιστροφή και σύμφωνα με όλους τους κανόνες "διεθνούς δικαίου": Ένα κράτος, η Παλαιστίνη, όπως εξήλθε από τη βρετανική αποικιοκρατία, όπου Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί κι Εβραίοι, όπως από αιώνες θα επιλέγουν οι ίδιοι πως θα κυβερνώνται!

Ο Άξονας της Αντίστασης είναι νικηφόρος! Αυτοί που θα πάρουν το δρόμο της "σωστής πλευράς της ιστορίας", της δουλικότητας απέναντι στις ΗΠΑ και τους βρεφοκτόνους σιωναζί θα ηττηθούν!

«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην αλήθεια,
είναι πράξη επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top