Από MERA25 und DiEM25 στη Γερμανία 

Η ώρα τελείωσε, κυρία Von der Leyen
Ursula von der Leyen, ανήκεις μπροστά σε έναν δικαστή, όχι σε καμία θέση εξουσίας. Είσαι συνένοχος στη γενοκτονία, το αίμα αθώων ανθρώπων είναι στα χέρια σου.
Υποστηρίζουμε πλήρως την έκκληση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης και Έρευνας της Γενεύης προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) να ερευνήσει την Ursula von der Leyen για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου και Γενοκτονία που διέπραξε το Ισραήλ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και τη Γάζα.
Η Φον ντερ Λάιεν ήταν κάποτε υπουργός Άμυνας στη Γερμανία και όχι μόνο ήταν εντελώς ανίκανη στη δουλειά της, αλλά ερευνήθηκε και για διαφθορά και νεποτισμό. Και τι γίνεται όταν ένας πολιτικός αποτυγχάνει μεγαλειωδώς στην εθνική πολιτική; «Προάγονται» σε μια πολιτική σφαίρα πολύ, πολύ μακριά, στην προκειμένη περίπτωση, στην Επιτροπή της ΕΕ . Δεν εκλέχθηκε ποτέ, η κληρονομιά της ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να περιγραφεί με δύο λέξεις: μισάνθρωπος και χωρίς αρχές
Πάντα ένας μεγάλος υποστηρικτής του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος και βασικά κάθε βιομηχανίας και λόμπι που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας, αλλά εχθρός της ανθρώπινης ζωής. Χιλιάδες νεκροί πρόσφυγες στη Μεσόγειο Θάλασσα και τώρα χιλιάδες άμαχοι στη Γάζα έχουν κάνει τη λίστα με τους ανθρώπους που δεν αξίζουν προστασία, ευκαιρία ή ακόμα και ζωή. Δεν έχει καμία διάθεση να υποστηρίξει το Ισραήλ στη διακοπή νερού, τροφίμων και ηλεκτρισμού στη Γάζα και καλωσορίζει τους βομβαρδισμούς αυτών των ανθρώπων υπό το πρόσχημα της «άμυνας». 
Το πόσο απερίγραπτη είναι φάνηκε πρόσφατα από το γεγονός ότι ζητά τη στήριξη της Ιταλίδας νεοφασίστριας Giorgia Meloni για να διατηρήσει τη θέση της ως πρόεδρος.
Το DiEM25 ξεκίνησε μια αναφορά πριν από μήνες, καλώντας την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να παραιτηθεί, υπογεγραμμένη από περισσότερα από 75.000 άτομα μέχρι στιγμής. Ας συνεχίσουμε να το προσθέτουμε.
Φον ντερ Λάιεν, δεν είσαι ο πρόεδρός μας, δεν σε εκλέξαμε. Δεν θέλουμε άλλα πέντε χρόνια πολέμου και θανάτου.
 
Top