Στη συμμαχία του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, «Πατριώτες για την Ευρώπη», στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμμετέχει ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός» της Γαλλίας.
Οι «Πατριώτες για την Ευρώπη» δημιούργησαν την πολιτική τους ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία αποτελείται από 84 βουλευτές που προέρχονται από 12 χώρες.
Ο Ζορντάν Μπαρντελά του «Rassemblement National» από τη Γαλλία εξελέγη πρόεδρος της πολιτικής ομάδας, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Αφροδίτη Λατινοπούλου ως ευρωβουλεύτρια της «Φωνής Λογικής».
Από την πλευρά του, ο Ζορντάν Μπαρντελά σημείωσε: «Οι “Πατριώτες για την Ευρώπη” αντιπροσωπεύουν την ελπίδα για τα δεκάδες εκατομμύρια πολίτες στα ευρωπαϊκά έθνη που εκτιμούν την ταυτότητά τους, την κυριαρχία και την ελευθερία τους. Ως πατριωτικές δυνάμεις, θα συνεργαστούμε για να ανακτήσουμε τους θεσμούς μας και να επαναπροσανατολίσουμε τις πολιτικές για να υπηρετήσουμε τα έθνη και τους λαούς μας».

Η πολιτική ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» αποτελείται από τα εξής κόμματα:Rassemblement National (Γαλλία): 30 ευρωβουλευτές
Fidesz και Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (Ουγγαρία): 11 ευρωβουλευτές
Λέγκα (Ιταλία): 8 ευρωβουλευτές
ANO (Τσεχία): 7 ευρωβουλευτές
Oath and Motorists (Τσεχία): 2 ευρωβουλευτές
FPÖ (Αυστρία): 6 ευρωβουλευτές
PVV (Ολλανδία): 6 ευρωβουλευτές
VOX (Ισπανία): 6 ευρωβουλευτές
Vlaams Belang (Φλάνδρα, Βέλγιο): 3 ευρωβουλευτές
CHEGA (Πορτογαλία): 2 ευρωβουλευτές
Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (Δανία): 1 ευρωβουλευτής
Φωνή Λογικής (Ελλάδα): 1 ευρωβουλευτής
Πρώτη Λετονία (Λετονία): 1 ευρωβουλευτής
Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, ο Ζορντάν Μπαρντελά επιβεβαίωσε σε ομιλία του ότι το κόμμα του θα προσχωρήσει στη συμμαχία του Όρμπαν, ενώ ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή τη Δευτλερα
«Δυναμώνουμε κάθε μέρα: Ο Εθνικός Συναγερμός εντάσσεται στην πολιτική μας ομάδα “Πατριώτες για την Ευρώπη”. Καλώς ήρθατε, Γάλλοι πατριώτες!», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Τρίσταν Άζμπεϊ σε ανάρτησή του στο Χ.
Τα ακροδεξιά κόμματα είναι πια υπολογίσιμη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Top