Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Συνδυασμός αντίθετων πολιτικών...

Μελανσόν 2017: «Δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε εντός του ΝΑΤΟ.
Δεν συμφωνούμε με τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην Πολωνία,
τη Λιθουανία ή αλλού, για να διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας...»
Μελανσόν 2024: «Ο πόλεμος έχει έναν και μόνο υπεύθυνο, τον Πούτιν»!

Ο Μελανσόν το 2017: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε το κάρο του πολέμου των ΗΠΑ. Δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε εντός του ΝΑΤΟ. Δεν συμφωνούμε με τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην Πολωνία, τη Λιθουανία ή αλλού, για να διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Η Γαλλία δεν είναι δυτικό έθνος στο αίσθηση του ορισμού των ΗΠΑ της "Δύσης"... Η Γαλλία πρέπει να είναι το επίκεντρο μιας νέας παγκόσμιας συμμαχίας κατά της παγκοσμιοποίησης, η οποία στοχεύει στο σεβασμό της κυριαρχίας των λαών και την εφαρμογή των συμβάσεων του ΟΗΕ... διεθνές δίκαιο πριν τη χρήση βίας, ενώ σήμερα η βία χρησιμοποιείται πριν από τη διπλωματία»

Παραδόξως, σήμερα αυτές είναι θέσεις πολύ πιο κοντά σ' αυτές της Μαρίν Λε Πεν, παρά στον Μακρόν που στήριξε ο Μελανσόν στο δεύτερο γύρο 4 Ιούλη 2024: "Ο Μελανσόν μπορεί ν' αναστήσει το πτώμα Μακρόν & να διασώσει ΗΠΑ και την ελίτ των Βρυξελλών..."

Η Ιωάννα Υψηλάντη το διαπίστωσε 3 Ιούλη 2024: Ο Μελανσόν απέσυρε τους υποψηφίους του συνδυασμού του, από την εκλογική αναμέτρηση, σε όσες περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτος, σε ψήφους, υποψήφιος του Μακρόν... "Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν είναι ένα γρανάζι του συστήματος, ένα πολιτικό απόβρασμα..."


Ο Ιταλός κομουνιστής ηγέτης τα είπε "χύμα"... δεν μασάει τα λόγια του.. "Ο ελευθεροτέκτονας Μελανσόν καλεί τους ψηφοφόρους του Νέου Λαϊκού Μετώπου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του Μακρόν..."
Κι ήρθε η "νίκη"...  8 Ιούλη 2024: Πολλές, πολλές, πολλές και καλύτερες ευχές στους Γάλλους...
Νίκη της δημοκρατίας, νικήθηκε ο φασισμός, αλλαγές, προκλήσεις & ελληνικές αναγωγές, "αναλυτών", πολιτικών υπαλλήλων, κομμάτων κι άλλα φαιδρά... «Τις "εκλογές" σε Γαλλία – Αγγλία κέρδισαν το ΝΑΤΟ, ο κοκαϊνομανής κι οι σιωναζί! Τελεία και παύλα!»

«Σύνδρομο Τσίπρα», "Syrizafication"!
Πρόκειται για νεολογισμό της πολιτικής επιστήμης, γνωρίζουν αλλά "αγνοούν" οι εγχώριες αργυρώνητες δημοσιογραφικές τσούλες, που έχει εισβάλει/καθιερωθεί στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και αναφέρεται συνεχώς και αδιάκοπα από αναλυτές και δημοσιογράφους... "Ίδρυμα Τσίπρα"... «οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι»!

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
 Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο»
Edoardo Sanguineti

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top