Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μάρκο Τραβάλλιο, Διευθυντής της...

ανεξάρτητης καθημερινής
ιταλικής εφημερίδας "Il Fatto Quotidiano", ο δημοσιογράφος
που μίσησε περισσότερο ο Μπερλουσκόνι...

Ας Ευρω-Παραιτηθούμε!
του Μάρκο Τραβάλλιο*

«Οι αληθινοί φιλοευρωπαίοι θα πρέπει να παραιτηθούν από αυτήν την Ευρώπη, παραδίδοντας στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο (ποτέ δεν έγινε κατανοητό γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δύο έδρες ενώ μετράει μηδέν) μια χιονοστιβάδα επιστολών που θα γράφουν: "Όχι στο όνομά μου".
Και μετά, παρακάτω, μια τυχαία από τις προδοσίες που διαπράττει καθημερινά αυτή η τραγική παρωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος των αξιών της ειρήνης, της συνεργασίας, της δημοκρατίας και της διπλωματίας που ενέπνευσαν τους γεννήτορες της De Gasperi, Schuman, Adenauer, Spinelli.
Η Ευρώπη γεννήθηκε με τον όρκο «Ποτέ ξανά πόλεμοι μεταξύ μας»: σε 28 μήνες πολέμου μεταξύ δύο ευρωπαϊκών χωρών, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κανένας Ευρωπαίος εκπρόσωπος δεν προσπάθησε ποτέ να βάλει τον Πούτιν και τον Ζελένσκι στο ίδιο τραπέζι για να επιχειρήσουν μια διαπραγμάτευση, ή τουλάχιστον κατάπαυση του πυρός.
Ο Ερντογάν, ο Σι Τζινπίνγκ, ο Μπένετ και ο Πάπας το έκαναν και τώρα που ο σημερινός πρόεδρος της ΕΕ, ο φασίστας Όρμπαν, προσπάθησε επιτέλους, οι άλλοι 26 τον έχουν αφορίσει και τον απείλησαν ότι θα παραβιάσουν τους δικούς τους κανόνες για να τον εκδιώξουν μ' αυτό που οι εφημερίδες αποκαλούν κωμικά. η "Συμμαχία εναντίον του Όρμπαν" (η οποία είναι μέρος και των δύο συμμαχιών μας: ΕΕ και ΝΑΤΟ).
Όχι στο όνομά μου.
Τα ευρωπαία αφεντικά, υποβαθμισμένα σε σερβιτόρους υπό τις εντολές ενός ανόητου που εκφράζεται και ελέγχεται από σκοτεινούς αξιωματούχους που δεν έχουν εκλεγεί ποτέ, είναι όλοι στην Ουάσιγκτον γελώντας σαν ηλίθιοι και επαναλαμβάνουν ψέματα που ούτε αυτοί πιστεύουν για την ουκρανική νίκη και τη ρωσική κατάρρευση.
Βάζουν τα χέρια τους στα πορτοφόλια (δικά μας πορτοφόλια) για να χρηματοδοτήσουν μια αποτυχημένη χώρα και έναν χαμένο πόλεμο, για να κάνουν την τρέλα του Κιέβου στο ΝΑΤΟ "αναπόφευκτη".
Έτσι, εάν κερδίσει ο Τραμπ, δεν μπορεί να κάνει την πολιτική που του ζητούν οι ψηφοφόροι. Όντας ειλικρινείς δημοκράτες, θέλουν να εξουδετερώσουν την ψήφο των πολιτών πριν καν το μάθουν.
Όχι στο όνομά μου.
Η Ευρώπη είναι τόσο δημοκρατική που δεν λέει λέξη για τον δημοκρατικό Μακρόν που, έχοντας χάσει τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, διακινεί μια κυβέρνηση ηττημένων που αποκλείει τους νικητές: τον πρώτο συνασπισμό (Νέο Λαϊκό Μέτωπο) και το πρώτο κόμμα (
Εθνική Συσπείρωση).
Όχι στο όνομά μου.
Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ οι λεγόμενοι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν μόνο για "ψυχρό πόλεμο" και "πολεμική οικονομία" εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, δηλαδή των εχθρών των ΗΠΑ, όχι της Ευρώπης. Και βροντοφωνάζουν ενάντια στους (δήθεν) ρωσικούς πυραύλους στο νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο: είναι απόδειξη ότι ο Πούτιν, ο νέος Χίτλερ, θα σκοτώσει όλα τα παιδιά της Ευρώπης αν δεν τον σταματήσουμε στην Ουκρανία.
Ούτε λέξη, όμως, για τους σίγουρα ισραηλινούς πυραύλους (πράγματι, που προμήθευσε η Δύση στο Ισραήλ), που σκότωσαν 14 χιλιάδες παιδιά στη Γάζα (οι τελευταίοι προχθές στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου Al-Awda): αλλιώς θα έπρεπε να σταματήσουν τον Νετανιάχου, τον νέο Ηρώδη, ίσως να στέλνει όπλα και δισεκατομμύρια στους Παλαιστίνιους αντί για αυτόν, προτού κάνει το ίδιο στο δικό μας σπίτι.
Όχι στο όνομά μου.
»

Στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Il Fatto Quotidiano": Eurodimettiamoci

* Μάρκο Τραβάλλιο, συγγραφέας δεκάδων βιβλίων, θεατρικών έργων, είναι ο δημοσιογράφος που μίσησε περισσότερο ο Μπερλουσκόνι και τον μήνυσε αμέτρητες φορές.

Σήμερα Διευθυντής της ανεξάρτητης καθημερινής εφημερίδας "Il Fatto Quotidiano".

Σχετικό για τον Μάρκο Τραβάλλιο, 10 Ιούνη 2024 Ιταλία: Οι θεατρικές κοκορομαχίες Νατοϊκής αριστεράς με Νατοϊκή δεξιά...

Φίκο: «Ο Όρμπαν περιθωριοποιήθηκε γιατί μίλησε για ειρήνη. Aν είχε υποκινήσει τον πόλεμο θα του έδιναν το Νόμπελ»
Ο αριστερός πρωθυπουργός της Σλοβακίας, μέλους του ΝΑΤΟ, που δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «δεν θα δεχτεί ποτέ την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς αυτό θα εγγυηθεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», επισήμανε:
«Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Όρμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Πήγε στο Κίεβο και τη Μόσχα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προωθήσει μια συμφωνία που θα έδινε τέλος στο τρομερό μακελειό που βρίσκεται σε εξέλιξη (πόσοι θάνατοι υπήρξαν; Μισό εκατομμύριο; Ένα εκατομμύριο; Ενάμιση εκατομμύριο; Και πόσοι άλλοι θα υπάρχουν είναι;).
Μπορεί να σας αρέσει ή όχι, αλλά σε αυτήν την ιστορική κατάσταση ο Όρμπαν είναι ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που αξίζει άνευ όρων σεβασμό. Η εξευτελιστική εκστρατεία που τον παρουσιάζει ως εξυψωμένο δικτάτορα έχει στόχο να επιτεθεί στον άνθρωπο της ειρήνης. Το γεγονός ότι ανάμεσα στις χίλιες ψευδείς κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν υπάρχουν και κάποιες αληθινές (δεν μπορώ να το αποκλείσω) δεν αλλάζει ούτε μια γιώτα την ουσία του θέματος
»
.
Ένας από τους βασικούς λόγους απόπειρας δολοφονίας του Προέδρου της Σλοβακίας Σλοβακία... έρευνα για το «τσίρκο Covid» και τα €μVόλια!, που "αγνοήθηκε" από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, που μιλούσε για τη στάση του εναντίον του κοκαϊνομανή μικρού φύρερ των ουκροναζί Ο κόσμος έχει βαρεθεί τη Ρωσοφοβία! Οι Ρώσοι ποτέ δεν ταπείνωσαν ανθρώπους, σε αντίθεση με τους Δυτικούς...
Η Νατοϊκή υπάλληλος Κλάρα ντε Μέλο, αιτιολόγησε ως εξής το ότι ο Όρμπαν, ο πρόεδρος της ΕΕ δεν προσκλήθηκε: «Επειδή δεν σέβεται τον ρόλο και τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ» 

Ο Όρμπαν δεν προσκλήθηκε στην Πρώτη Σύνοδο ολομέλειας του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (φασιστικό ψεύδο-κοινοβούλιο χωρίς καμία αρμοδιότητα), παρά το γεγονός ότι η Ουγγαρία ασκεί πλέον την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του λεγόμενου ευρωκοινοβουλίου, που ο ο ηγέτης μιας χώρας που ξεκινά το εξάμηνο της προεδρίας του Συμβουλίου δεν θα καλεστεί ν' απευθυνθεί στο κοινοβούλιο στην πρώτη σύνοδο ολομέλειας.

«Οι Βρυξέλλες θα μποϊκοτάρουν τον Όρμπαν: δεν υπάρχουν υπουργοί στα άτυπα συμβούλια των οποίων προεδρεύει η Ουγγαρία»!
Η δημοκρατική απάντηση της "πολιτισμένης" δύσης, του 4ου Ράιχ, ως απάντηση στην «ειρηνευτική αποστολή» του Όρμπαν, αποφάσισε να «στειρώσει» την ηγεσία του πρωθυπουργού στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Φασίστας ο Ορμπάν, λοιπόν... Δημοκράτες όσοι μάχονται τον αιμοσταγή Ρωσικό ιμπεριαλισμό...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην πάθουμε κάτι πολύ κακό από αυτή τη μεγάλη "δημοκρατική" Ευρώπη και την "δημοκρατία" της!

«ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν,
με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!
»... το
ξεκάρφωμα του ΚΚΕ...
Ευτυχώς... στην Ελλάδα το πολιτικό μας σύστημα, διεφθαρμένο μεν, αλλά σταθερά κι "εθνικά" ενωμένο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού! Νατοϊκά μορμολύκεια... κηρύξατε πόλεμο στον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό"... Ρωτήσατε το λαό;

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top